Cine nu vrea "Educație prin cultură"? Soluție de moment pentru transportul copiilor la teatru

3051

Articole de la același autor

Una dintre cele mai așteptate zile din orarul preșcolarilor și al elevilor de învățământ primar era aceea în care mergeau cu clasa la spectacolele teatrului de păpuși, așa cum este cunoscut Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” din Constanța în rândul celor mai mici spectatori, dar chiar și al adulților. Din păcate, la ora actuală sunt probleme în ceea ce privește transportul copiilor de la unitățile de învățământ la spectacole și înapoi.

Zilnic, conducerea acestei instituții programa, la matineu, spectacolele din repertoriul său, potrivite vârstelor celor care luau loc în fotoliile teatrului. Din păcate, vorbim la trecut, cel puțin pentru moment, deoarece, pentru a treia săptămână consecutiv, cei mai mici spectatori ai Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” din Constanța nu vor putea fi aduși la spectacole nici în perioada 29 ianuarie – 2 februarie.

Săptămâna trecută, sub semnătura directorului artistic Lică Gherghilescu, Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” își cerea scuze pentru faptul că nu a putut onora solicitările grădinițelor și școlilor gimnaziale de a veni la teatru.

„Nici în săptămâna 22.01 – 28.01 2024, micuții spectatori nu se vor putea bucura de spectacolele pregătite special pentru ei, motivul fiind imposibilitatea de a le asigura transportul de la școală la teatru și înapoi.

Precizăm că Teatrul pentru Copii și Tineret «Căluțul de Mare» are un parteneriat cu IŞJ Constanța, în cadrul programului «Educație prin cultură», prin care copiii pot veni la teatru într-un cadru organizat. În vederea deblocării situației actuale, suntem în discuții avansate cu Primăria Municipiului Constanța, prin domnul primar Vergil Chițac, precum și cu CT BUS Constanța, împreună cu care sperăm ca, în săptămâna ce vine, să găsim modalitatea de a îi aduce pe cei mai mici spectatori în cadru organizat și transport în siguranță, la spectacolele noastre”, se mai arată în comunicat.

Și pentru că programul acestei săptămâni nu prevede decât un spectacol duminică, 4 februarie („Povestea degețelului poznaș”), l-am contactat pe directorul artistic pentru a afla în ce stadiu se află „tratativele”. „Până la revenirea din concediu a domnului primar Vergil Chițac, când vom relua discuțiile, am găsit o soluție pentru moment, alta decât CT BUS, în așa fel încât de săptămâna viitoare, când numeroase unități de învățământ din municipiul Constanța vor intra în săptămâna «Școala Altfel», să poată beneficia de transportul la spectacolele noastre”, a declarat Lică Gherghilescu.

Un lucru este cert: în condițiile în care mare parte din timpul liber și-l petrec cu ochii în device-urile atât de nocive, acești copii au nevoie de bucuria pe care le-o provoacă vizionarea unui spectacol potrivit vârstei lor, alături de colegi, de doamnele educatoare sau învățătoare. De aceea problema transportului lor organizat de la unitate la teatru și înapoi nu ar trebui să constituie un… „capăt de țară”. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4533 secunde