Evadați din fața televizorului! Teatrele constănțene vă așteaptă

527
Evadați din fața televizorului! Teatrele constănțene vă așteaptă - fond-spectacole-1705673787.jpg

Articole de la același autor

La finalul celei de-a treia săptămâni din noul an, teatrele de la malul mării au programat o serie de evenimente cultural-artistice, în încercarea de a scoate constănțenii din fața televizoarelor, despre a căror nocivitate se vorbește tot mai des.

 

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” invită publicul meloman la un spectacol de operă, dar și la un divertisment muzical foarte antrenant.

Sâmbătă, 20 ianuarie 2024, de la ora 18:30, vor da viață personajelor din opera în trei acte „Liliacul”, de Johann Strauss- fiul, soliștii Nicoleta Ardelean, Doru Iftene, Silvia Simionescu Debut, Cristian Caragea, Maria Cernat, Mădălin Băldău, Marius Eftimie, Adrian Pîrlea, Constantin Acsinte, Gabriela Dobre, Robert Safta. Li se alătură Orchestra, Corul și Baletul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”. Regia artistică: Ognian Draganov. Scenografia: Cătălin I. Arbore. Coregrafia: Fănică Lupu-Liești. Conducerea muzicală: Adrian Stanache.

Duminică, 21 ianuarie 2024, de la ora 18:30, divertismentul muzical-coregrafic „Magic Swing” aduce în fața publicul un concept de spectacol aparținând Gabrielei Dobre, „bazat pe sincretismul artelor, în strădania de a pava cu sensibilitate și atitudine solară drumul dinspre scenă către spectatorul dornic de experiențe noi, frumoase, capabile de a-l smulge din cenușiul cotidian”, conform descrierii oferite de reprezentanții Teatrului „Oleg Danovski”. Soliști: Veronica Răceală, Raluca Dărăban, Daniela Vlădescu, Gabriela Dobre, Adrian Pîrlea, Cristian Parmac, Octavian Minea, Iulian Bratu. Coregrafia: Iulian Ghencea.

Biletele pot fi achiziționate de pe www.tnobconstanta.ro/bilete și de la Agenția Teatrului, deschisă luni, miercuri, joi și vineri: 11-17, iar sâmbătă și duminică: 17:15 -18:15 în zilele cu spectacol (închis în zilele fără spectacol)

Rezervările se fac doar în timpul programului la numărul de telefon 0723882987. Rezervările sunt valabile 24 de ore. Cu 48 de ore înaintea începerii spectacolului nu se mai pot face rezervări pentru spectacolul respectiv.

 

Dublă reprezentație cu „Seaside Stories”, la Sala Studio

Sâmbătă, 20 ianuarie, și duminică, 21 ianuarie, de la ora 19, la Sala Studio a Teatrului de Stat din Constanța este programat multipremiatul spectacol în regia lui Radu Afrim „Seaside Stories”.

Compus dintr-o succesiune de povești cu personaje diferite, cu întâlniri fulgurante, scurte momente intense decupate din viață, „Seaside Stories” a primit Premiul pentru Cel mai bun Spectacol la Gala premiilor UNITER 2023. La aceeași gală, Theodor Șoptelea a fost nominalizat pentru Cel mai bun actor în rol secundar pentru rolurile din spectacolul „Seaside Stories”, 2023, iar Nina Udrescu, la categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar. Premiul pentru Cel mai bun Debut la Gala premiilor UNITER i-a revenit lui Theodor Cristian Niculae, pentru scenografia spectacolului „Seaside Stories”, 2023.

Reamintim că, din motive medicale, în această perioadă, agenția de bilete a Teatrului de Stat Constanța din b-dul Tomis nr. 97 este închisă, iar biletele pot fi achiziționate doar online, pe platforma Mystage.ro sau cu o oră înainte de reprezentații, la Sala Studio, din str. Ion Lahovari nr. 2A (între 18.00 și 18.55 - sâmbătă și duminică).

Cât privește revenirea la programul normal al agenției de bilete, acesta va fi anunțat de îndată ce va putea fi stabilit.

 

Povestea „Capra cu trei iezi”, într-o versiune cu umor

Îndrăgita poveste a lui Ion Creangă, „Capra cu trei iezi”, cunoaște la Teatrul pentru Copii și tineret „Căluțul de Mare” o altă versiune, nu atât de… amară. Gabriel Apostol, cel care semnează regia spectacolului inspirat din povestea lui Creangă, reușește să creeze un spectacol de vioiciune, cânt, dans și umor. Morala poveștii este clară: „după faptă și răsplată”.

Ca urmare a numeroaselor solicitări, spectacolul de duminică, 21 ianuarie, de la ora 10,30 a fost suplimentat cu încă o reprezentație, de la ora 12.

În distribuție: Daniel Minciună, Claudia Zaharia, Daniela Vlad, Rovena Paraschivoi, Arina Cojocaru, Ion Ciolan.

Program casierie: luni - joi: 9:00-16:00; vineri: 9:00-14:00; sâmbătă - duminică: 9:00-12:00. Preț bilet copii / preț bilet însoțitorii lor: 15,00 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5665 secunde