La Teatrul de Stat din Constanța, anul nou începe cu un proiect ambițios

560

Articole de la același autor

Zilele acestea, la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța au început repetițiile la un nou proiect, materializat ca urmare a invitației adresate talentatului regizor Andrei Șerban de a monta cu trupa constănțeană un titlu aparținând lui William Shakespeare – „ A douăsprezecea noapte”.

Alături de Andrei Șerban sunt scenografa Carmencita Brojboiu, cea care ieri a și prezentat în fața echipei decorul și costumele, Daniela Dima, regizor asociat, și Cristian Niculescu, lighting designer. Iar din distribuție au fost selectați să facă parte Andrei Bibire, Cristiana Luca, Mihaela Velicu, Theodor Șoptelea, Vlad Lință, Ecaterina Elena Lupu, Marian Adochiței, Liviu Manolache, Iulian Enache, Ștefan Mihai, Cătălin Ștefan Bucur, Alina Mantsu, Georgiana Mazilescu, Florentin Roman.

Conform informațiilor postate pe pagina de Facebook a Teatrului de Stat, avanpremierele sunt programate în datele de 24, 25 și 27 februarie, premiera fiind programată pe 28 și 29 februarie.

Până atunci, stagiunea 2024 a Teatrului de Stat Constanța se deschide sâmbătă, 6 ianuarie, de la ora 19, cu spectacolul „Logodnă relativă”. O comedie care extrage haz și veselie din trădările căsniciei și relațiilor de iubire și mai ales din încurcăturile produse. Un patrulater conjugal ale cărui laturi variabile se înfățișează din unghiuri mereu surprinzătoare, pentru a oferi spectatorilor amuzament și o imagine optimistă și pozitivă, într-un mod paradoxal și, până la urmă, înțelept. Piesa lui Alan Ayckbourn este unul dintre cele mai mari succese ale dramaturgului britanic și a fost montată la numeroase teatre din Marea Britanie și din SUA, având mai multe ecranizări și adaptări pentru televiziune.

Duminică, 7 ianuarie, de la ora 19, este programată, într-un cu totul alt registru, „Trilogia belgrădeană” de Biljana Srbljanović, o coproducție Facultatea de Arte și Teatrul de Stat Constanța, o piesă recomandată spectatorilor cu vârsta de 16 ani și peste, întrucât conține limbaj licențios și teme mature care pot să nu fie potrivite pentru un public mai tânăr.

Un spectacol în regia lui Erwin Șimșensohn, directorul teatrului, care, pe fundalul atmosferei de sărbătoare a trecerii dintre ani, vorbește despre dorul de casă, diferențe culturale sau inadaptarea într-o societate diferită.

Spectacolul prezintă trei povești care se petrec chiar în noaptea Anului Nou, în Cehia, Australia și Statele Unite ale Americii, personajele fiind emigranți dintr-o zonă de război.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.526 secunde