Nu știți ce să faceți în weekend? Iată spectacolele care au loc pe scenele constănțene

2379
Nu știți ce să faceți  în weekend? Iată spectacolele care au loc pe scenele constănțene - fond-spectacolele-1702060649.jpg

Articole de la același autor

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” se pregătește să tragă cortina peste anul 2023, nu înainte de a mai oferi publicului meloman constănțean două spectacole: sâmbătă, 9 decembrie, opera „Bal mascat”, iar săptămâna viitoare (sâmbătă, 16 decembrie), un Concert de Crăciun.

Soliștii Elena Rotari, Daniel Pop (debut), Răzvan Săraru, Lucia Mihalache, Silvia Simionescu, Adrian Pîrlea, Constantin Acsinte, Mircea Găvan, Mădălin Băldău vor da viață personajelor operei „Bal mascat” (în italiană ”Un ballo in maschera”), compusă de Giuseppe Verdi pe un libret de Antonio Somma, programată sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 18,30.

Premiera absolută a operei a avut loc la Teatro Apollo din Roma, în ziua de 17 februarie 1859. În ciuda finalului său tragic, opera are multe momente foarte reușite, de combinare armonioasă a sublimului și ironiei, o combinație de tragism și comedie care i-a făcut pe mulți critici de muzică de operă să o eticheteze ca „shakespeariană”.

Biletele pot fi achiziționate de pe www.tnobconstanta.ro/bilete și de la Agenția Teatrului.

„Îndoiala” – Sala Studio a Teatrului de Stat

Teatrul de Stat din Constanța a programat sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 19, la Sala Studio, spectacolul „Îndoiala”, avându-i în distribuție pe Iulian Enache, Dana Dumitrescu, Cristiana Luca și Laura Iordan.

Piesa lui John Patrick Shanley a fost laureată în 2005 cu Premiul Pulitzer şi cu Premiul Tony. A fost ecranizată în 2008, în regia autorului, cu o distribuţie de excepţie: Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams şi Viola Davis, primind mai multe nominalizări pentru Premiile Oscar.

Părintele Flynn şi sora Aloysius, directoarea şcolii parohiale ce funcţionează pe lângă biserica catolică St Nicholas dintr-un cartier al New York-ului, intră în conflict atunci când sora James observă şi raportează anumite indicii ale unui presupus abuz sexual al preotului asupra unui elev de culoare. Îndoiala nu este în niciun punct înlocuită de certitudine, ceea ce face ca spectacolul, ca şi piesa, să fie un pasionant studiu de caz asupra îndoielii. Îndoiala ca îndepărtare de certitudine, de credinţă, pentru a opera o necesară reconectare la prezent, la realitatea atât de schimbătoare a umanităţii.



„Povestea degețelului poznaș” se joacă cu casa închisă


La Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare”, duminică, 10 decembrie, se joacă spectacolul „Povestea degețelului poznaș” adaptat după textul aparținând lui Matei Vișniec, cel mai titrat dramaturg român contemporan.
Regia artistică este semnată de regizorul Gheorghe Balint, asistență regie și ecleraj Lică Gherghilescu. Spectacolul se joacă cu casa închisă.

„Șase lecții de dans în șapte săptămâni” – la Casa de Cultură a Sindicatelor

Duminică, 10 decembrie, de la ora 19, Teatrul de Artă București aduce pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța spectacolul „Șase lecții de dans în șase săptămâni”, de Richard Alfieri, cu Victoria Cociaș și George Constantinescu în distribuție.

Lily Harrison, văduva unui preot baptist, își angajează un profesor de dans la domiciliu, pe italianul Michael Minetti. Între Lily şi Michael sar scântei de la prima întâlnire.

Se mint și se ironizează reciproc, dar, de-a lungul celor şase săptămâni, în timpul lecțiilor de dans, amândoi, cu mult umor, temperament şi sensibilitate, ajung să se cunoască, să se respecte şi să-şi îmbogăţească viaţa cu o mare şi frumoasă prietenie.

Preț bilete: 60 lei, 70 lei și 80 lei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3053 secunde