Artistul plastic Felicia Ion ne invită la vernisajul expoziției „Dobrogea sufletului meu”

233134
Artistul plastic Felicia Ion ne invită la vernisajul expoziției „Dobrogea sufletului meu” - x-felicia-1698848502.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 12, în sala „Ovidiana” a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța va avea loc vernisajul expoziției „Dobrogea sufletului meu”, aparținând artistei plastice constănțene Felicia Ion. Concomitent va fi lansat albumul „Acuarele la malul mării. Peisaje dobrogene”, din paginile căruia am reținut consemnările regretatei Doina Păuleanu și ale arhitectului Sandu Dumitrescu, cu privire la valoarea artistică pe care a atins-o protagonista evenimentului din acest week-end.

„Felicia Ion a atins deja un nivel de exprimare în tehnica culorilor de apă, prin tușe și spontaneitate, aproape de cel al specialiștilor în domeniu” (Doina Păuleanu)

„Sensibilitatea și vigoarea nu sunt incompatibile. Ne-o dovedește Felicia, talentată acuarelistă care propune o cromatică inimoasă, optimistă și inovativă în slujba unui desen în care lirismul nu trebuie confundat cu melancolia; o pictoriță a luminii” (Sandu Dumitrescu, arhitect, Versailles, Franța).

Expoziția va fi prezentată de dr. Lelia Rus Pîrvan, directorul Muzeului de Artă. Invitați: dr. Lavinia Dacia Dumitrașcu, prof. ing. Alexandrina Macarov și prof. artist Leonte Năstase. „Artista Felicia Ion, prin prezența sa la numeroase expoziții de grup, în special în cadrul Careului Artelor Amfora, prin expoziția personală la Biblioteca Județeană Constanța, prin expoziția personală de la Berlin, demonstrează că este un nume demn de un afiș expozițional, o vedetă chiar, o garanție pentru privitor că va admira o operă de artă” (Leonte Năstase)

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Careul Artelor Amfora Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6687 secunde