95 de ani de activitate ai Ligii Navale Române, celebrați printr-un vernisaj

882
95 de ani de activitate ai Ligii Navale Române, celebrați printr-un vernisaj - x-liga-navala-1698755564.jpg

Articole de la același autor

În salonul expozițional „Clio” al Muzeului Național al Marinei Române a avut loc marți, 31 octombrie, vernisajul expoziției de pictură „Un secol de culoare”, dedicată celor 95 de ani de activitate ai Ligii Navale Române, deschiderea ei fiind aleasă în cinstea Zilei Internaționale a Mării Negre.

Evenimentul, organizat de Liga Navală Română și de instituția gazdă, prezintă lucrările cercurilor de arte plastice ale filialelor LNR din București, Constanța și Mangalia.

Vernisajul a fost onorat de prezența unor invitați speciali: căpitan de lungă cursă Laurențiu Mironescu, președintele LNR, contraamiral de flotilă (r) dr. ing. Constantin Rusu, președintele filialei București a LNR, contraamiral de flotilă (r) dr. Aurel Constantin, președintele filialei Constanța a LNR și contraamiral de flotilă (r) Victor Gîdiuță, președintele filialei Mangalia a LNR.

După cuvântul de bun-venit, adresat artiștilor și invitaților, de directorul MNMR, comandor dr. Marius-Laurențiu Rohart și mesajele invitaților de onoare, expoziția a fost prezentată de către pictorul și căpitanul (rtg) Vergil Cojocaru, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Un moment emoționant a fost prilejuit de donația familiei Andrei Brănișteanu către MNMR a unui tablou reprezentându-l pe viceamiralul Ioan Murgescu, comandant al Corpului Flotilei și al Marinei Militare a României.

Muzeul Național al Marinei Române vă invită să admirația tablourile expuse pe simezele salonului expozițional „Clio”, până pe data de 29 noiembrie, în programul de vizitare al MNMR, de miercuri până duminică, între orele 09:00 - 17:00.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0127 secunde