Voleibalista Bianca Cucu, senzaţie în tricoul CSM Constanţa la doar 12 ani

939
Voleibalista Bianca Cucu, senzaţie în tricoul CSM Constanţa la doar 12 ani - fond-voleibalista-mare-1698864527.jpg

Articole de la același autor

În voleiul constănţean a apărut o figură remarcabilă care a debutat în Divizia A la Volei feminin şi de care cu siguranţă vom mai auzi.

Este vorba despre Bianca Cucu, o tânără în vârstă de 12 ani care la această vârstă măsoară 1,83 metri.

„Sincer, nu am văzut până acum așa calități și așa deprinderi la o vârstă de 12 ani. Tocmai de aceea consider că este de excepție, cred că a făcut un pas important ca Bianca să facă parte dintr-o echipă de prima ligă” a declarat Florin Voinea, antrenorul echipei CSM Constanţa.

„Bianca este un copil excepțional! Acesta este și motivul pentru care face parte din strategia noastră. Eu la 12 ani abia descopeream jocul de volei. Noi, bărbații avem o dezvoltare mai lentă, Bianca este cu doi pași în față”, a mai spus tehnicianul.

Noul fenomen din voleiul feminin românesc care la 12 ani are 1.83 metri înălțime și poartă 46 la picior este o jucătoare cum rar ne-a fost dat să vedem. „Când am intrat în clasă, colegii au crezut că sunt profesoara de sport”, a declarat scurt Bianca pentru pagina de Facebook a celor de la CSM Constanţa.

Bianca Cucu, componentă a echipei CSM Constanța și a naționalei U17, este elevă în clasa a 6-a, iar în luna octombrie a evoluat în premieră pentru echipa de la malul mării. Puștoaica are 1,83 metri înălțime, poartă mărimea 46 la picior, iar colegii de clasă când au văzut-o prima dată au crezut că este profesoara de sport.

„În primul rând vreau să le mulțumesc antrenorilor mei deoarece mi-au dat această șansă de a intra la acest nivel, mult mai mare decât vârsta mea”, a declarat Bianca Cucu, componentă a echipei de volei feminin CSM Constanța.

Tânăra a bifat prezențe pentru echipa sa, CSM Constanța, în toate cele patru etape ale campionatului desfășurate până acum.

Sportiva recunoaște că a avut emoții mari: „Am jucat contra unor jucătoare care erau idolii mei în volei și întotdeauna mi-am dorit să fac o poză cu ele, iar la această vârstă am ajuns să joc cu ele”.

Bianca a explodat în voleiul românesc în urmă cu doi ani, când și-a dus echipa de club, CSS Buzău, spre titlul de la minivolei. Fata a fost chemată la lotul național de U17, cu care a participat în vară la campionatul european, fiind printre cele mai bune marcatoare ale competiției, chiar dacă nu avea decât 12 ani. „Am fost campioană la minivolei. La 12 ani am fost la lotul național al României, la U17. A fost o onoare pentru mine să joc la această vârstă titular”.

În vara aceasta, fata a plecat din orașul natal, Buzău, să facă performanță la CSM Constanța. Întâlnirea dintre ea și noii colegi de școală a fost una amuzantă. „Prima oară când m-au văzut au crezut că sunt profesoara de sport. Am încercat să le explic că sunt colega lor, am 12 ani, iar apoi au crezut că am rămas repetentă”, a mai declarat Bianca Cucu.

La înălțimea sa de 1,83 metri, evident că Bianca este și cea mai înaltă din clasă: „Colegii mei sunt cu 10, 15 centimetri mai mici decât mine”.

Florin Voinea, antrenorul de la CSM Constanța spune că de doi ani a pus ochii pe talentata jucătoare.

„Sincer, nu am văzut până acum așa calități și așa deprinderi la o vârstă de 12 ani. Tocmai de aceea consider că este de excepție, cred că a făcut un pas important ca Bianca să facă parte dintr-o echipă de prima ligă” ,a declarat acesta.

Florin Voinea spune că tânăra voleibalistă se antrenează cot la cot cu celelalte senioare din lotul formației CSM Constanța: „Singurul regim special de antrenament îl reprezintă prezența ei la antrenament. Știm foarte bine că este elevă în clasa a 6-a și trebuie să pună accent și pe educație”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6518 secunde