Șantierul transformărilor Sălii Studio, a Teatrului de Stat, s-a mutat în primăvara 2024

7590
Șantierul transformărilor Sălii Studio, a Teatrului de Stat, s-a mutat în primăvara 2024 - fond-teatrul-de-stat-1699295488.jpg

Articole de la același autor

Forțați să plece în „pribegie” din cauza amplului proces de reabilitare la care este supusă clădirea Teatrului de Stat din Constanța, actorii acestei instituții oferă spectacole, din martie 2021, la Sala Studio, situată pe str. Ion Lahovari nr. 2, adaptată prin forțe proprii dintr-un spațiu administrativ de birouri în sală de teatru.

În urmă cu ceva timp anunțam, pe fondul informațiilor oferite de conducerea acestei instituții, că debutul stagiunii era pus sub semnul întrebării, deoarece se prevedea ca timp de trei luni, din octombrie și până în decembrie 2023, Sala Studio să se închidă pentru reparații capitale, suportate financiar printr-o sponsorizare.

La recenta conferință de presă, Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat, a precizat că transformările și modificările de infrastructură preconizate – schimbarea instalației electrice, transformarea foaierului, introducerea unei instalații de climatizare performantă, recompartimentarea zonei de cabine etc. – au fost amânate pentru primăvara anului viitor, din motive logistice.

„Dacă tot ne-am apucat de el, să-l terminăm așa cum se cuvine”

Și pentru că tot s-a adus în discuție sala de spectacole, managerul Erwin Șimșensohn și-a exprimat dezamăgirea vizavi de faptul că sala „mamă” a Teatrului de Stat va rămâne tot mică, în ceea ce privește capacitatea, și după finalizarea amplelor lucrări la care este supusă de doi ani. „Cred că pentru un oraș cum este Constanța, cu peste 300.000 de locuitori, capitală a unui județ cu peste 700.000 de locuitori, să ai un teatru performant a cărui cea mai mare sală are 200 și ceva de locuri e mult prea puțin. În continuare sperăm că într-o zi se va împlini și acest deziderat al întregii comunități constănțene, de a avea o adevărată sală de spectacole, de teatru”, a mai precizat Erwin Șimșensohn.

Referitor la stadiul lucrărilor pe șantierul de la fostul Teatru „Fantasio”, primarul Vergil Chițac preciza, într-un recent interviu oferit postului Antena 3 Constanța, faptul că estimările inițiale, din proiect, au fost depășite cu mult. „Avem o diferență de șase milioane de lei. S-a vorbit inițial de 2,6 milioane de lei, iar acum s-a ajuns la 8,6 milioane de lei. Trebuie făcute alte licitații. Și asta pentru că în timpul execuțiilor s-a constatat că, față de proiect, trebuie să se intervină mult mai mult. La fundații, la grinzi, și nu numai. S-au făcut reproiectări, iar asta înseamnă majorări de prețuri.

În momentul de față s-a terminat partea de rezistență. La exterior șantierul e terminat, și la interior, partea de structură, dar mai sunt necesare investiții. Am înțeles că e nevoie de investiții în zona tehnică, pentru că, împreună cu echipa Teatrului de Stat, am stabilit că mai sunt necesare dotări, ca să funcționeze impecabil. Asta presupune o nouă licitație. Și suntem în situația în care facem caietul de sarcini pentru licitație pe restul de lucrări, așa cum s-a procedat și în cazul șantierului de la Cazinou.

Dacă tot ne-am apucat de el, să-l terminăm așa cum se cuvine”, a afirmat primarul Constanței cu prilejul interviului menționat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.565 secunde