DOLIU în cultura constănțeană. Actrița Ileana Ploscaru s-a stins din viață, la vârsta de 92 de ani

12480
DOLIU în cultura constănțeană. Actrița Ileana Ploscaru s-a stins din viață, la vârsta de 92 de ani - ileana-1698743168.jpg

Articole de la același autor

Actorul Dan Cojocaru a făcut public un anunț extrem de dureros:


„De câteva minute bune cuvintele refuză să mai iasă... Doamna Ileana Ploscaru, cea care mi-a fost mai întâi profesor iar mai apoi colegă de scenă a plecat la stele. Pentru că Doamna Ileana a fost și va rămâne una dintre ele! Drum bun OM minunat. Dumnezeu să te odihnească în pace!”.


Anul trecut, la împlinirea a 91 de ani, îndrăgita actrița transmitea, prin intermediul paginii de socializare, un duios mesaj: „Vreau să mulțumesc Divinității că m-a învrednicit să ajung la vârsta aceasta, că mi-a îngăduit atâtea clipe frumoase pe Scenă și în afara ei, dăruindu-mi prieteni minunați. Mulțumindu-vă pentru urările voastre, vreau să vă îmbrățișez și să vă asigur că sunteți casnici ai sufletului meu”.


După 70 de ani petrecuți pe scenă, din care 60 numai pe scena constănțeană și după numeroase premii, în anul 2016 a devenit Cetățean de onoare al municipiului Constanța, iar în 2018 i-a fost decernat titlul de Cetățean de onoare al Județului Constanța. În decursul bogatei sale cariere, Ileana Ploscaru a avut numeroase roluri în care și-a demonstrat talentul, profesionalismul și generozitatea. Cele mai recente roluri pe care le-a jucat pe scena Teatrului de Stat Constanța sunt: „Bătrâna și hoțul” de Viorel Savin, regia: Iulian Enache, „Titanic Vals” de Tudor Mușatescu, regia: Cristian Șofron, „Trei surori” de A.P. Cehov, regia: Dominic Dembinski și „Scaiul” de Georges Feydeau, regia: Ion Lucian.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5079 secunde