Ce spune primarul Vergil Chiţac referitor la votul dat de aleşii locali, astăzi, în Consiliul Municipal Constanţa

800
Ce spune primarul Vergil Chiţac referitor la votul dat de aleşii locali, astăzi, în Consiliul Municipal Constanţa - vergil-chitac-111-1705077582.jpg

Articole de la același autor

Edilul Vergil Chițac a transmis un punct de vedere față de votul dat de aleșii locali, astăzi, în Consiliul Local Municipal Constanța.

„Astăzi, prin vot, Consiliul Local s-a constituit parte civilă în dosarul care vizează finanțarea de către Primăria Constanța, prin votul Consiliului Local, a unei etape din competiția de Formula Unu pe apă care a avut loc vara trecută pe lacul Siutghiol. Vorbim despre o etapă a unei competiții mondiale și despre o ocazie excelentă de a promova stațiunea Mamaia în plan internațional. Iată că, prin împrejurări pe care nu le pot comenta în acest moment, am ajuns într-un dosar penal!

Înțeleg votul de azi. Susțin în totalitate și sunt de acord cu poziția consilierilor locali, indiferent de culoarea politică. Consilierii au votat cum era firesc.

Opinia mea o știți și o reiterez răspicat: prejudiciul nu există, pentru că evenimentul a avut loc și s-a desfășurat cu respectarea strictă a legii!

Îmi permit un singur comentariu de amator în ale justiției pe care îl pot face pe marginea acestei situații: Legea prevede ca punctul de vedere al Consiliului Local să fie cerut la momentul în care dosarul trece de Camera preliminară, până la primul termen de judecată. Probabil pentru a prezenta mult mai clar situația celor cărora li se cere exprimarea unei opinii, prin vot. Ei bine, acest lucru nu s-a întâmplat. Mă întreb de unde vine această grabă?

Cu aceasta consider subiectul închis! Avem lucruri importante de făcut, lucrări cruciale de derulat și finalizat, toate pentru Constanța și pentru constănțeni”, a spus primarul Vergil Chiţac.

Reamintim că, astăzi, aleşii locali au votat un proiect de hotărâre care a vizat aprobarea constituirii ca parte civilă a UAT Constanţa cu suma de 1.728.000 lei, în dosarul penal 94/P/2023, conform adresei 4472/04.12.2023 transmisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Jusiție – Direcţia Naţională Anticorupţie, dosar în care edilul Vergil Chiţac este inculpat.

Deciyia a fost luată după ce, la data de 4 decembrie, DNA a trimis o adresă prin care înștiințează Consiliul Local că se poate constitui ca parte civilă în dosarul penal în care primarul Chițac este cercetat penal pentru abuz în serviciu în cazul organizării concursului cu bărci de mare viteză de pe lacul Siutghiol din vara anului 2023. Prejudiciul estimat este în valoare de 1.728.000 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8593 secunde