Odobescu: Noi suntem deja în Schengen; Portul Constanţa va fi mult mai mult pus în evidenţă

373
Odobescu: Noi suntem deja în Schengen; Portul Constanţa va fi mult mai mult pus în evidenţă - sus1694193797-1705075702.jpeg

Articole de la același autor

România se află deja în Schengen, iar primul pas al aderării, cel cu spaţiile aerian şi maritim, are avantaje precum punerea în evidenţă a Portului Constanţa, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu.

"Aderarea la spaţiul aerian şi terestru este un pas pozitiv cu consecinţe importante, pozitive pentru cetăţenii români care circulă pe aeriană şi, la fel, Portul Constanţa va fi mult mai mult pus în evidenţă prin această decizie. Procesul este ireversibil. Noi suntem deja în Schengen, chiar dacă mai avem încă un pas de făcut, respectiv ridicarea controalelor la frontiera terestră. Vreau să subliniez acest lucru - că este un proces ireversibil", a spus şefa diplomaţiei române, citată de Agerpres.

Ea a afirmat că ministerele de Externe şi Interne vor continua demersurile pentru finalizarea acestui proces, cu integrarea graniţelor terestre în spaţiul european de liberă circulaţie, "în strânsă cooperare cu partea austriacă, dar şi cu instituţiile europene".

Ministrul a evitat să estimeze o dată a aderării complete a României.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7831 secunde