USR Constanța, proiect pentru constituirea Consiliului Local ca parte civilă în dosarul primarului Vergil Chițac

3253
USR Constanța, proiect pentru constituirea Consiliului Local ca parte civilă în dosarul primarului Vergil Chițac - x-usr-sedinta-stelian-ion-1704468876.jpg

Articole de la același autor

Consilierii USR Constanța au depus un proiect de hotărâre prin care Consiliul Local Constanța să se constituie, în numele Municipiului Constanța, ca parte civilă în dosarul întocmit de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în care primarul Vergil Chițac este cercetat pentru fapte de corupție.

Proiectul ar trebui să intre pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Consiliu Local și va fi supus votului consilierilor municipali. În acest scop, aleșii USR vor solicita pentru săptămâna viitoare și convocarea unei ședințe extraordinare de consiliu local, ținută în format fizic.

Amintim că, pe data de 4 decembrie, DNA a trimis o adresă prin care înștiințează Consiliul Local că se poate constitui ca parte civilă în dosarul penal în care primarul Chițac este cercetat penal pentru abuz în serviciu în cazul organizării concursului cu bărci de mare viteză de pe lacul Siutghiol din vara anului 2023. Conform procurorilor, prejudiciul estimat este în valoare de 1.720.000 lei.

„Subliniez faptul că primarul Vergil Chițac, aflat într-un vădit conflict de interese, ca primar cu drept de a iniția proiectul de constituire de parte civilă și cu atribuții legate de distribuirea la timp a documentelor către consilierii locali, pe de o parte, și ca inculpat în dosarul penal, pe de altă parte, a acționat incorect ținând ascunsă adresa care le era destinată consilierilor 25 de zile, timp suficient pentru a nu se mai putea completa ordinea de zi a ultimei ședințe de anul trecut cu un proiect de constituire de parte civilă. Nu doar că a dat dovadă de o clară intenție de a îngreuna un act de justiție, însă Vergil Chițac s-a exprimat, în mod oficial, în calitate de primar, că nu există niciun prejudiciu, încercând astfel să infuențeze conduita consilierilor locali. Însă nu inculpații, precum Vergil Chițac, stabilesc vinovăția sau existența prejudiciului, ci magistrații, în baza probelor instrumentate la dosar“, a declarat Stelian Ion, președintele USR Constanța prin intermediul unui comunicat de presă transmis redacției. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5018 secunde