Aleşii locali din municipiul Constanţa au votat pentru vânzarea mai multor terenuri din localitate

655
Aleşii locali din municipiul Constanţa au votat pentru vânzarea mai multor terenuri din localitate - fond-sedinta-ultima-1703791009.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali din municipiul Constanţa au fost convocaţi în şedinţă ordinară în data de joi, 28 decembrie, cu începere de la ora 14:00. Pe ordinea de zi s-au aflat 44 de proiecte de hotărâre, iar pe ordinea de zi suplimentară, încă nouă.

Acestea au fost iniţial analizate de către aleşii locali şi apoi votate.

Şedinţa a început cu depunerea jurământului noului consilier local, Florin-Tudor Gavrilă, cel care l-a înlocuit pe Costin Avătavului, după ce acesta din urmă a demisionat şi a devenit director adjunct la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța.

Apoi, primarul Vergil Chiţac a transmis consilierilor locali că proiectul care face referire la construcţia unui complex sportiv multifuncţional în municipiul Cahul din Republica Moldova, oraş înfrăţit cu Constanţa, a intrat în impas. El spune că partenerii de peste Prut solicită ca proiectul să fie prelungit cu un an iar fondurile aprobate să fie plătite în două tranșe de câte 50.000 de euro.

În municipiul Constanţa există mai multe instituţii ale căror organigrame trebuie stabilite. Aşadar în şedinţa de joi s-au votat proiectele cu privire la aprobarea organigramei şi statului de funcţii ale Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi aprobarea organigramei, statului de funcţii şi a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Constanţa.

Unul dintre aspectele importante ale municipiului Constanţa sunt clădirile care nu mai au un aspect îngrijit şi ale căror impozite trebuie să crească tocmai din acest motiv.

Consilierii locali au votat şi proiectul de hotărâre privind majorarea cu 400% a impozitului pe clădiri pentru clădirile situate în municipiul Constanţa, bd. Mamaia nr. 171, ca urmare a constatării stării tehnice de clădiri neîngrijite.

Aleșii USR s-au opus unor proiecte

Un proiect, de asemenea, important a făcut referire la construcţia unui bloc cu șase etaje în zona Teatrului de Vară din Staţiunea Mamaia.

La acest proiect grupul consilierilor USR s-au opus, aceştia fiind bine cunoscuţi ca apărători ai spaţiilor verzi din oraş. Chiar şi în aceste condiţii, proiectul a fost adoptat cu sprijinul consilierilor PNL şi PSD.

O altă zonă a Constanţei în care se construieşte masiv este zona Universităţii Ovidius din Constanţa.

Pe ordinea de zi s-a aflat un proiect de hotărâre privind aprobarea oportunității vânzării prin licitație publică a terenului în suprafață de 692 mp situat în municipiul Constanța, Aleea Universității nr.48A (Bază Nautică Ceronav) actual Aleea Universității nr.48B, proprietatea privată a municipiului Constanța. La fel ca şi proiectul amintit mai sus, doar consilierii USR s-au opus votului, astfel că sunt toate şansele ca pe acea suprafaţă să apară o construcţie nouă.

Un alt teren care a fost vândut în şedinţa de joi a făcut obiectul proiectului de hotărâre privind aprobarea oportunității vânzării prin licitație publică a terenului în suprafață de 2905 mp situat în municipiul Constanța, str. Justiției nr.1 - Depozit Nord 2b, identificat cu număr cadastral 205320, proprietatea privată a municipiului Constanța, cu respectarea dreptului de preempțiune al SC Tehno Construct SRL. Acest proiect a fost şi el adoptat de către consilierii locali.

Aceștia au votat pozitiv şi pentru proiectul de hotărâre privind aprobarea vânzării prin licitație publică, a caietului de sarcini, a fișei de date a procedurii, precum și a raportului de evaluare ce stabilește prețul de vânzare respectiv prețul minim de pornire a vânzării terenului în suprafață de 115 mp, situat în municipiul Constanța, Stațiunea Mamaia, Complex Perla, Magazin 219 identificat cu număr cadastral 248508, proprietatea privată a municipiului Constanța, aferent construcției C1, cu respectarea dreptului de preempțiune al SC Omonia Trading SRL.

Pe ordinea de zi suplimentară s-au aflat proiecte care au făcut referire la renovarea a mai multor grădiniţe şi creşe din municipiul Constanţa.


Toate acestea au fost adoptate de către consilierii locali. La şedinţă au participat 27 de consilieri din tot atâţia posibili, iar şedinţa s-a desfăşurat, ca de obicei, în format de videoconferinţă cu ajutorul unei platforme online.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6062 secunde