Organizația "Salvați Copiii" recomandă interzicerea publicității pentru jocurile de noroc

168
Organizația

Articole de la același autor

Organizația „Salvați Copiii“ transmite că susține adoptarea celor două proiecte de lege aflate în procedură parlamentară care se referă la protecția copiilor și tinerilor în vederea evitării dependenței de jocurile de noroc. Membrii organizației recomandă, însă, o serie de completări care să întărească măsurile prevăzute de cele două legi în prezent.

Expunerea continuă a copiilor și tinerilor la mesaje de promovare a jocurilor de noroc le poate afecta sănătatea mentală și dezvoltarea cognitivă. Tocmai din acest motiv, Organizația „Salvați Copiii“ propune introducerea în proiectul de lege privind publicitatea jocurilor de noroc a unui articol care solicită în mod explicit interdicția totală a oricărei forme de publicitate: inclusiv online, audiovizuală, în presa scrisă, în serviciile cinematografice ori prin serviciile de telefonie, dar și cele care sunt realizate în spații publice exterioare ori interioare sau pentru evenimentele sportive și spațiile destinate acestora.

Organizația Mondială a Sănătății a clasificat dependența jocurilor de noroc ca afecțiune medicală, fiind introdusă în Clasificarea Internațională Statistică a Bolilor și Problemelor de Sănătate Asociate (ICD), încă din 1975. Ea cauzează o serie de probleme grave de sănătate, dar și costuri de prevenire și reabilitare substanțiale atât pentru veniturile persoanelor implicate, cât și pentru sistemele de sănătate publică. Astfel, organizația „Salvați Copiii“ recomandă eliminarea totală a accesului copiilor la orice formă de publicitate a jocurilor de noroc, dar și amplasarea spațiilor destinate acestor activități la o distanță cât mai mare de unitățile de învățământ sau alte spații destinate copiilor și tinerilor (300 de metri). De asemenea, reprezentanții organizației consideră că se impune și restrângerea sau eliminarea formelor publicitare prin care jocurile de noroc sunt asociate cu activități sportive sau sportivi. Astfel, mulți dintre aceștia sunt percepuți ca modele de către copii, generând astfel tentația de a paria pe echipele sau sportivii favoriți și riscul ca pariurile să devină o normă socială în rândul copiilor și tinerilor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3494 secunde