Concluzii îngrijorătoare. Copiii din România folosesc rețelele sociale de la cinci ani

227
Concluzii îngrijorătoare. Copiii din România folosesc rețelele sociale de la cinci ani - salvati-copiii-1707332078.jpeg

Articole de la același autor

Un studiu recent arată că, în prezent, copiii sunt familiarizați cu telefonul și social media de la 5 ani. Potrivit specialiștilor, intervalul de vârstă în care utilizarea rețelelor sociale devine semnificativă la copiii din România este de 5-10 ani. 32% dintre părinții cu copii de această vârstă afirmă că fiul sau fiica lor utilizează TikTok, 21% Instagram, 19% Facebook și 17% Snapchat.

Studiul a fost realizat de către organizația Salvați Copiii. Vizionarea de conținut video are incidența maximă la copiii cu vârsta sub 5 ani, de aproximativ 80% și scade spre 50% în cazul adolescenților, mai arată studiul. 34% dintre adolescenții de 16 – 17 ani sunt online între 4-6 ore pe zi și 14% depășesc 6 ore pe zi. De asemenea, 2 din 5 copii spun că au fost jigniți sau au primit mesaje supărătoare pe internet, în creștere cu aproximativ 3 puncte procentuale, comparativ cu 2021, arată cel mai recent studiu realizat în rândul copiilor.

Vizionarea de conținut video și jocurile sunt principalele activități indicate de părinții întrebați ce face fiul / fiica pe internet. Utilizarea rețelelor de socializare crește semnificativ odată cu vârsta, cu un accent deosebit pentru Instagram și WhatsApp, accesate de 86% dintre adolescenți, urmate de TikTok (70%). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3441 secunde