Românii se încred în știrile de pe rețelele sociale, ci nu în surse oficiale

95
Românii se încred în știrile de pe rețelele sociale, ci nu în surse oficiale - tineri-1699186201.jpeg

Articole de la același autor

În România, aproape toți tinerii din ziua de astăzi prezintă un nivel scăzut de toleranță și sunt aproape complet dezinteresați de participarea socială. În același timp, cei mai mulți dintre români nu au încredere în presă și, mai degrabă, în știrile distribuite pe rețelele de socializare.

Tinerii, persoanele cu nivel de educaţie scăzut şi românii cu venituri reduse sunt mai predispuși să nu aibă încredere în informaţiile prezentate în mass-media. Este concluzia pe care o stabilesc datele din Barometrul de Consum Cultural. De asemenea, persoanele care participă la activităţi culturale cu caracter public şi non-public manifestă un nivel mai ridicat al încrederii sociale în raport cu toate categoriile de cetățeni vizate. Concret, conform rezultatelor, 94% dintre tinerii respondenţi, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, folosesc internetul zilnic şi manifestă un nivel mai scăzut de toleranţă. De asemenea, rezultatele Barometrului mai arată că, în ceea ce priveşte activităţile culturale din spaţiul privat realizate de respondenţi, cel puţin o dată pe an, se înregistrează o creştere a practicilor audio-vizuale. Consumul de muzică a crescut la 96% în 2022, faţă de 85% în 2019. Și vizionarea programelor TV a crescut, la rândul ei, la 97% în 2022, faţă de 92% în 2019.

Respondenţii au cea mai mare încredere în membrii familiei, în proporție de 91%, în oamenii pe care îi cunosc personal - 56% - şi în cei din comunitatea de proximitate - 38%. Statisticile și rezultatele dobândite în urma analizelor indică faptul că persoanele care participă la activităţi culturale manifestă un nivel mai ridicat al încrederii sociale. Nivelul este mai ridicat în raport cu toate categoriile de persoane vizate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Aprilie 2014
Stire din Tehnologie : Facebook face MODIFICĂRI în News Feed
Pagina a fost generata in 0.5346 secunde