Ministrul Mediului, Mircea Fechet: România se confruntă cu problema transporturilor de textile uzate

78
Ministrul Mediului, Mircea Fechet: România se confruntă cu problema transporturilor de textile uzate - ministru-mediu-1711480521.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a participat la o întâlnire organizată de Consiliul de Mediu de la Bruxelles. Din delegația României a făcut parte și secretarul de stat din cadrul ministerului, Ionuț Sorin Banciu.

În cadrul evenimentului, referitor la obiectivul climatic al Europei pentru 2040, Mircea Fechet a subliniat că România salută demersul Comisiei de a prezenta o evaluare cât mai comprehensivă a direcțiilor de acțiune în vederea atingerii obiectivului Uniunii Europene de neutralitate climatică.

„Este important să ne asigurăm că tranziția către neutralitatea climatică este echitabilă și incluzivă, ținând cont de impactul socio-economic asupra comunităților, lucrătorilor și industriilor care pot fi afectate. Alte principii importante care sunt avute în vedere în analiza internă sunt eficiența costurilor, competitivitatea industriei, prețuri accesibile la energie și flexibilitatea în abordare, pentru a reflecta circumstanțele naționale diferite”, a declarat Mircea Fechet.

De asemenea, ministrul a anunțat că România susține obiectivele revizuirii Directivei-cadru deșeuri. „Referitor la deșeurile alimentare, considerăm că țintele propuse sunt ambițioase, dar esențiale pentru promovarea durabilității. Îndeplinirea acestora va necesita eforturi concertate în mai multe sectoare, investiții în infrastructură și tehnologie și o schimbare atât în comportamentul consumatorilor, cât și în practicile de afaceri”, a adăugat Mircea Fechet, amintind că, în urmă cu o săptămână, în România, a fost publicată o modificare a Legii naționale privind diminuarea risipei alimentare.


În ceea ce privește deșeurile textile, Mircea Fechet a precizat că țara noastră se confruntă cu problema transporturilor de textile uzate, care, în fapt, sunt deșeuri (transporturi mascate de deșeuri). Adoptarea cât mai curând posibil a unei reglementări privind criteriile pentru încetarea statutului de deșeu va sprijini dezvoltarea unei piețe oficiale pentru textile second-hand, încurajând întreprinderile și consumatorii să participe la o astfel de piață. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4501 secunde