Modernizarea de la Delfinariu, încurcată de Microrezervație? „Nu o mutăm la Medgidia!”

1158

Articole de la același autor

Planurile de modernizare a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii sunt încurcate de Microrezervație? Această idee a fost susținută de un angajat al Consiliului Județean Constanța, într-o întrunire recentă a Comisiei de Urbanism de la nivelul Primăriei Constanța, afirmând inclusiv că există intenția mutării la Medgidia a acestei oaze de natură.

Microrezervația din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța este o oază de liniște și verdeață, într-o urbe înțesată de clădiri gri. În timpul sezonului estival este una din principalele atracții turistice ale municipiului Constanța, dar chiar și în extrasezon este o destinație preferată a părinților și copiilor constănțeni, pentru o plimbare în natură. Drept pentru care, că e vară sau iarnă, pe aleile dintre padocurile și țarcurile animalelor din microrezervație răsună întrebările fără număr ale copiilor și râsetele lor.

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii este supus unui amplu proces de modernizare: actualul Delfinariu va fi extins, va fi construit un nou Acvariu, ba chiar există intenția construirii, în actualul perimetru al complexului, a unei noi clădiri, unde să funcționeze Teatrul de Copii și Tineret Constanța. De curând, reprezentanți ai Consiliului Județean Constanța s-au prezentat în fața Comisiei de Urbanism a Primăriei Constanța, în vederea obținerii avizului de construire, în vederea realizării studiului de fezabilitate pentru proiectul viitoarei clădiri a Teatrului de Copii și Tineret Constanța. În cadrul discuției din comisie a fost expus un aspect surprinzător: faptul că intenția Consiliului Județean Constanța ar fi de a muta Microrezervația din incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii în afara municipiului Constanța, mai precis în municipiul Medgidia. Decizia ar fi fost luată pentru a se putea realiza traseele între noile clădiri din complex și parcările aferente, după cum s-a exprimat angajatul Consiliului Județean Constanța, prezent la întrunire. „Accesul pentru parcare se va face din strada Soveja, căci Poliția Rutieră nu a aprobat acces din bulevardul Mamaia, având în vedere că va fi aflux și pot apărea blocaje în trafic. Avem în scop să ducem animalele în altă parte și să rămână (n.r. în acest perimetru) doar pentru copii. În prezent suntem în discuții la Medgidia, pentru preluarea unui teren”, a afirmat angajatul CJC în cadrul Comisiei de Urbanism.

Referitor la acest aspect, reprezentanții CJC au subliniat: „Consiliul Județean Constanța nu are în plan un asemenea proiect. Există o discuție de principiu referitoare la relocarea celor 17 cai din Microrezervație. Dar nu s-a stabilit unde vor fi mutați și nici când”. De altfel, reprezentanții instituției au mai arătat că această mutare nu ar fi posibilă și pentru că în Microrezervație este recreat habitatul pentru numeroase păsări sălbatice, precum pelicani și lebede, pe lacul Tăbăcărie, care nu ar putea fi realizat în alt spațiu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6887 secunde