Campionatele Europene de tenis de masă pentru juniori

Finale şi medalii! Jucătoarele de la LPS Constanţa, nelipsite de pe podium

119
Finale şi medalii! Jucătoarele de la LPS Constanţa, nelipsite de pe podium - 1-1657889149.jpg

Articole de la același autor

După medaliile obţinute în probele pe echipe, delegaţia României continuă seria evoluţiilor foarte bune la Campionatele Europene de tenis de masă rezervate cadeţilor şi juniorilor, competiţie care se desfăşoară, săptămâna aceasta, în capitala Serbiei, Belgrad.

România a obţinut, joi, 14 iulie, şi vineri, 15 iulie, primele sale medalii în probele individuale de la Campionatele Europene de tenis de masă pentru cadeţi şi juniori 2022.

La categoria U19, proba de dublu mixt a fost dominată de perechile tricolore, aurul revenind cuplului Iulian Chiriţă (România) / Annett Kaufmann (Germania), care, în finală, s-a impus cu scorul de 3-1 în faţa polonezilor Milosz Redzimski şi Wiktoria Wrobel.

„Momentul cheie a fost în al doilea set, apoi am jucat foarte bine. Cred că Annett a făcut primul pas spre a forma perechea de dublu şi eu am vrut să joc cu ea, pentru că e o jucătoare foarte bună şi suntem fericiţi”, a declarat proaspătul campion european Iulian Chiriţă.

Darius Movileanu şi constănţeanca Elena Zaharia, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, şi-au adjudecat bronzul în această probă, după ce au fost întrecuţi în semifinale chiar de Chiriţă şi Kaufmann, scor 2-3, după un meci demn de o finală europeană.

Tot la categoria U19, însă în proba de simplu, Elena Zaharia şi-a trecut în palmares o nouă medalie de bronz, după ce a învins-o, scor 4-2, pe croata Hana Arapovic, într-o partidă contând pentru sferturile de finală. Bronzul n-a putut fi însă preschimbat în aur sau argint, pentru că, în ciuda unui debut promiţător de meci în semifinale, constănţeanca s-a înclinat, scor 1-4, în faţa franţuzoaicei Charlotte Lutz.

În proba de simplu a juniorilor, Eduard Ionescu şi Darius Movileanu s-au înfruntat, vineri, în semifinale. S-a impus Ionescu, scor 4-1, care se va bate pentru aurul continental, în timp ce Movileanu completează palmaresul României cu o nouă medalie de bronz.

Alţi doi români au pierdut în sferturi. Iulian Chiriţă a fost întrecut de polonezul Maciej Kubik, scor 1-4, iar Andrei Teodor Istrate a cedat cu 2-4 în faţa italianului Andrea Puppo.

În proba de dublu a juniorilor, Eduard Ionescu şi Darius Movileanu sunt puşi pe fapte mari. Cei doi tricolori au obţinut victorii categorice în meciurile din sferturi, 3-0 cu cehii Simon Belik / Adam Stazler, respectiv 3-0 cu francezii Adrien Coton şi Alexis Kouraichi. Ei au rezolvat rapid şi eficient aceste două jocuri importante, care le-au asigurat medalia de argint, iar până la titlul continental mai este un singur hop.

La cadete (U15), în proba de dublu, constănţeanca Bianca Mei-Roşu, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, şi poloneza Natalia Bogdanowicz au bifat două victorii spectaculoase, 3-2 în sferturi cu polonezii Karolina Holda / Zofia Sliwka şi 3-1 în semifinale cu francezii Jade Quynh-Tien Huynh / Elise Pujol.

XXX

Pe echipe, România a cucerit aurul la U19 masculin (Darius Movileanu, Iulian Chiriţă, Eduard Ionescu, Andrei Istrate, Dragoş Bujor) şi U15 feminin (Alesia Sferlea, Bianca Mei-Roşu, Cristina Sîngeorzan şi Andreea Jifcu) şi argintul la U19 feminin (Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Camelia Mitrofan, Evelyn Ungvari şi Andreea Teglaş).

Foto: Facebook / Federaţia Română de Tenis de Masă

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3467 secunde