Campionatele Europene de tenis de masă pentru juniori

Jucătoarele de la LPS Constanţa, decisive în bătăliile pentru aurul şi argintul continental

162
Jucătoarele de la LPS Constanţa, decisive în bătăliile pentru aurul şi argintul continental - 1-1657530620.jpg

Articole de la același autor

Imaginea zilei vine de la Belgrad! În capitala Serbiei, gazda Campionatelor Europene de tenis de masă pentru juniori, echipele României au sărbătorit împreună medaliile de aur şi argint. Acum, tricolorii speră să repete bucuria şi în probele individuale.

România s-a impus în două dintre cele trei finale disputate contra Poloniei, la Campionatele Europene de tenis de masă pentru cadeţi şi juniori de la Belgrad.

O medalie de aur a fost adusă de echipa de juniori Under-19 (Darius Movileanu, Iulian Chiriţă, Eduard Ionescu, Andrei Istrate, Dragoş Bujor), victorioasă cu 3-2 în finala cu Polonia.

Iulian Chiriţă a dispus de Maciej Kubik cu 3-1, însă Darius Movileanu a cedat, 2-3, în faţa lui Milosz Redzimski şi Polonia egala la general. România a preluat din nou conducerea, după ce Eduard Ionescu l-a învins pe Mateusz Zalewski, scor 3-2, însă Movileanu nu i-a rezistat nici lui Kubik, scor 2-3, aşa că soarta partidei avea să fie tranşată în decisiv, unde Chiriţă a revenit de la 1-2 la 3-2 în meciul cu Redzimski, aducând marele punct al victoriei.

La rândul său, echipa de cadete (U15) a României, în componenţa Bianca Mei-Roşu, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanţa, Andreea Jifcu, Alesia Sferlea, Cristina Sîngeorzan, a câştigat cu 3-2 finala cu Polonia.

Alesia Sferlea a fost învinsă, 1-3, de Natalia Bogdanowicz, Bianca Mei-Roşu a dispus cu 3-1 de Zofia Sliwka, perechea Mei-Roşu/Sferlea a fost întrecută, scor 2-3, de cuplul Bogdanowicz/Sliwka, dar Mei-Roşu s-a impus cu 3-0 în faţa Nataliei Bogdanowicz şi a menţinut România în cursa pentru aur. Punctul decisiv avea să fie adus de Sferlea, după o altă partidă dramatică, scor 3-2, cu Sliwka.

La junioare U19, echipa României, care le-a avut în componenţă pe Elena Zaharia, Camelia Mitrofan, Andreea Teglaş, toate de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanţa, Evelyn Ungvari şi Ioana Sîngeorzan, a fost învinsă în finală de Polonia, scor 2-3, după ce a condus cu 2-0 la general! Punctele tricolorelor au fost reuşite de Ioana Sângeorzan, 3-1 cu Wiktoria Wrobel, şi Elena Zaharia, 3-0 cu Zuzanna Wielgos.

Camelia Mitrofan a cedat, scor 1-3, în faţa Annei Brzyska, Wiktoria Wrobel a dispus de Elena Zaharia cu 3-1, iar Zuzanna Wielgos a câştigat cu 3-1 duelul decisiv cu Ioana Sîngeorzan.

LPS Constanţa este reprezentată şi de antrenoarea Elena Sebe, la U19, şi de antrenoare Ana Maria Sebe Mirică, la U15 , însoţite de antrenorul federal Viorel Filimon şi psihologul Mioara Şincan.

XXX

„Suntem mulţi şi suntem puternici împreună! România a câştigat două titluri europene în proba pe echipe, la U19 masculin şi U15 feminin, şi locul secund european, la U19 feminin.

Încă o dată, sportivii noştri au servit pentru istorie într-o seară de vis. Valoare, spirit de sacrificiu, dorinţă de performanţă!”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Tenis de Masă.

Campionatele Europene de la Belgrad continuă cu probele individuale, în care tricolorii speră să îşi adjudece noi medalii. Partidele pot fi urmărite în direct pe ETTU.TV.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Tenis de Masă

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.0172 secunde