Campionatele Europene de tenis de masă pentru juniori

Trei echipe ale României, calificate în finale. Constănţencele au adus victorii preţioase!

229
Trei echipe ale României, calificate în finale. Constănţencele au adus victorii preţioase! - 1-1657449256.jpg

Articole de la același autor

Meciuri de nivel înalt, trăite cu sufletul la gură la Campionatul European de tenis de masă rezervat juniorilor, competiţie găzduită de capitala Serbiei, Belgrad. Iar jucătoarele de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanţa şi-au asigurat medaliile!

Trei din cele patru echipe ale României s-au calificat în finalele Campionatelor Europene de tenis de masă pentru cadeţi şi juniori de la Belgrad (Serbia), după evoluţii de excepţie în partidele din sferturi şi semifinale.

La categoria junioare U19, echipa feminină a României a trecut în sferturi de Croaţia, scor 3-2 (puncte aduse de Elena Zaharia, Camelia Mitrofan, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanţa, şi Ioana Sîngeorzan) şi în semifinale a învins Germania, scor 3-2 (victorii reuşite tot de Elena Zaharia, Camelia Mitrofan şi Ioana Sîngeorzan), iar în finală, adversară este redutabila reprezentativă a Poloniei.

La categoria juniori U19, România a dispus în sferturi de Slovacia, scor 3-0 (victorii aduse de Darius Movileanu, Eduard Ionescu şi Iulian Chiriţă), iar în semifinale, a învins Belgia, prin punctele bifate de Darius Movileanu (două) şi Iulian Chiriţă. În finală, tricolorii înfruntă selecţionata Poloniei.

În întrecerea cadetelor (Under-15), România a câştigat în sferturi în faţa Ucrainei, scor 3-0 (victorii reuşite de Bianca Mei-Roşu, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanţa, Alesia Sferlea şi perechea Alesia Sferlea/Bianca Mei-Roşu), iar în semifinale a trecut de Germania tot cu scorul de 3-0, în aceeaşi configuraţie. În finală, România dă piept - se putea altfel - cu Polonia!

În concursul pe echipe al cadeţilor, România a pierdut în sferturi în faţa Ucrainei, scor 0-3, după care s-a înclinat şi în primul meci pentru locurile 5-8, 2-3 cu Cehia (victorii reuşite de Rareş Cueşdean şi perechea Luca Oprea/Robert Podar). În duelul pentru locurile 7-8, România înfruntă Israelul.

XXX

„Într-o săptămână în care ochii românilor sunt aţintiţi spre Otopeni, unde înotătorii juniori scriu istorie, la Campionatele Europene de tenis de masă de la Belgrad, echipele junioare şi juniori ale României s-au calificat în nu mai puţin de trei finale.

Liceul nostru este reprezentat de Elena Zaharia, Camelia Mitrofan, Andreea Teglaş, antrenoare Elena Sebe, la U19, şi Bianca Mei-Roşu şi antrenoare Ana Maria Sebe Mirică la U15 , însoţite de antrenorul federal Viorel Filimon şi psihologul Mioara Şincan.

LPS demonstrează că produce în continuare campioni de nivel european. Avem copii de valoare în toate sporturilor, ei trebuie însă sprijiniţi de comunitatea locală, de Ministerul Sportului şi de Ministerul Educaţiei”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, directorul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanţa, prof. Andrei Szemerjai.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Tenis de Masă

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8097 secunde