Modificări de lege. Ce se schimbă pentru angajații care au nevoie de concediu medical

345

Articole de la același autor

Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate a fost modificată.

Modificările le vizează și pe victimele incendiului din clubul Colectiv. De asemenea, aceste schimbări au în vedere și spitalizarea pe timp de zi a angajaților.

Pentru victimele incendiului din Clubul Colectiv se introduce o excepție în sensul că pentru aceste persoane certificatele de concediu medical se pot elibera și la o dată ulterioară, dar nu mai târziu de 90 de zile.

La externarea din spital, inclusiv pentru spitalizarea de zi, se poate acorda un concediu medical de la 1 la 7 zile calendaristice, iar în cazuri speciale, până la maxim 21 de zile calendaristice. Modificarea introdusă constă în sintagma "inclusiv pentru spitalizarea de zi"

Persoanele fizice autorizate ce au optat pentru plata contribuției de concedii și indemnizații de 0,85% pentru a beneficia de plata concediilor medicale, recalculează această contribuție în funcție de situația reală a veniturilor realizate, constatate prin decizia de impunere. PFA chiar dacă plătește contribuția la sănătate în procent de 5,5% nu beneficiază de concedii medicale plătite. Pentru a beneficia de acestea trebuie să opteze la plata contribuției pentru concedii și indemnizații. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 25 August 2014
Stire din Cetățenești : Concediul pe caz  de boală
Joi, 27 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce drepturi  au unii șomeri
Pagina a fost generata in 1.4057 secunde