MOMENT ISTORIC! Escala navei-școală "Mircea" în Portugalia

236
MOMENT ISTORIC! Escala navei-școală

Articole de la același autor

Cel mai longeviv ambasador al României pe mările și oceanele lumii, nava-școală "Mircea" reface marșul istoric, din anul 1939, pentru a marca 80 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române. Velierul a plecat, la sfârșitul lunii iunie, din portul german Hamburg, locul în care a primit certificatul de naștere, iar până la Constanța are planificate escale în porturile în care a acostat, pentru prima dată, în urmă cu opt decenii, respectiv în Southampton (Marea Britanie), Lisabona (Portugalia), Valetta (Malta) și Istanbul (Turcia).


Nava-școală "Mircea" va acosta, în perioada 12-15 iulie 2019, în portul Lisabona, la Terminalul Pasageri (Cais do Porto de Lisboa - Terminal de Passageiros da Rocha do Conde Óbidos, cabeços 56/60), unde va putea fi vizitată de populația civilă sâmbătă, 13 iulie și duminică, 14 iulie, în intervalele orare 10.00-13.00 și 15.00-18.00. 


De la începutul lunii mai când a plecat din țară, velierul a făcut, până acum, escale în nouă porturi europene și a fost vizitat de peste 12.000 de persoane, precum și de oficialitățile statului român din Italia, Spania, Franța, Olanda, Germania și Marea Britanie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1602 secunde