Muncitorii străini, la mare căutare în județul Tulcea

162
Muncitorii străini, la mare căutare în județul Tulcea - ddd-1580720630.jpg

Articole recomandate

Polițiștii Serviciului pentru Imigrări al Județului (SIJ) Tulcea au emis, anul trecut, 520 de avize de angajare pentru lucrători permanenți și au asigurat managementul șederii și rezidenței pentru peste 2.700 de persoane, dintre care aproape 1.400 din afara Uniunii Europene, se arată într-un comunicat remis luni Agerpres.

Potrivit sursei citate, SIJ a înregistrat anul trecut 540 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în calitate de lucrători permanenți sau detașați, iar dintre acestea 520 de cereri au fost avizate pozitiv. "De asemenea, a fost aprobată prelungirea dreptului de ședere și au fost emise 1.021 de permise de ședere, dintre care 1.011 pentru ședere temporară și 10 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 91 de certificate de înregistrare și patru cărți de rezidență permanentă pentru cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH", se arată în comunicatul SIJ.

Anul trecut, polițiștii instituției au asigurat managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 2.784 de persoane, dintre care 1.428 din state terțe, cele mai multe din Vietnam, Republica Moldova, Brazilia, și 1.356 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Lituania și Norvegia. "Au fost depistați 63 de străini în situații ilegale și s-au emis 28 decizii de returnare și 15 comunicări de părăsire a teritoriului României. De asemenea, au fost emise 520 de avize de angajare pentru lucrători permanenți. Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 202 sancțiuni contravenționale în valoare de 226.900 lei", se mai arată în comunicatul de presă.

Pe linia combaterii șederii ilegale, anul trecut, SIJ a organizat 66 de acțiuni și controale cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați 63 de străini în situații ilegale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4151 secunde