Ninsori abundente și viscol puternic, în următoarele ore, la Constanța. "Nu părăsiți localitățile!"

18336
3
Ninsori abundente și viscol puternic, în următoarele ore, la Constanța.

Articole de la același autor

De astăzi de dimineață, de la ora 6, suntem sub cod portocaliu de ninsori viscolite. Ciclonul abătut asupra județului Constanța a adus cu el și fenomene rare, la primele ore ale dimineții semnalându-se tunete și fulgere. Iar orele următoare marchează apogeul furtunii de zăpadă.

"Astăzi, până în jurul orei 20, vremea se va menține deosebit de rece, geroasă mai ales dimineața și seara, iar temperaturile maxime se vor încadra între -10 și -4 grade. Cerul va fi noros și va ninge pe arii extinse, mai abundent în prima parte a zilei. Stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, dar neuniform, putând atinge, în general 10 - 20 de cm. Vântul va prezenta intensificări susținute, cu rafale în general de 55 - 65 de km pe oră, iar pe litoral, în jurul a 70 de km pe oră, viscolind puternic ninsoarea, troienind zăpada și determinând scăderea vizibilității sub 50 de metri. Păstrăm recomandarea către populație de a limita pe cât posibil deplasările!", precizează Marius Coțofan, directorul Centrului Regional de Meteorologie Dobrogea.

La noapte, ninsorile se mai opresc, dar vântul își va face în continuare de cap. Vremea va fi geroasă, temperaturile minime urmând a se încadra între -13 și -10 grade. Cerul va avea înnorări la începutul intervalului, când, pe arii restrânse, va mai ninge slab. Vântul va prezenta intensificări susținute seara și în prima parte a nopții, cu viteze, la rafală de 55 – 65 de km pe oră, iar pe litoral, până la 70 – 75 de km pe oră, viscolind ninsoarea, spulberând puternic zăpada depusă anterior și determinând scăderea vizibilității.

Mâine, vremea se va ameliora ca aspect, dar se va menține deosebit de rece, geroasă mai ales noaptea și dimineața. Se vor înregistra temperaturi cu până la 10 – 15 grade mai coborâte decât valorile normale și comparabile, astfel, cu recordurile înregistrate în această perioadă, atât zilnice, cât și lunare. Astfel, maximele se vor încadra între -9 și -5 grade, iar minimele între -16 și -9 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu viteze de 25 de km pe oră. Mai ales noaptea, izolat, va fi ceață asociată cu depunerile de chiciură.

Comentează știrea

dudu
28 februarie 2018
Bataie de Joc

Pe Lapusneanu, laCasa de cultura, se circula pe 1-2 benzi din 4-5 cate sunt. Polarisu nu a intrat sa dea zapada nici azi noapte cand nu ningea deloc. Daca citesti comunicatele primariei, se intervine cu zeci de utilaje. In realitate, abia daca au dat o tura pe strazile principale. Prin cartiere nu mai zic, e jale, dar bine ca au cumparat freze de dat zapada de pe trotuar. Cine stie cate milioane au maidat si pe alea? Nici pe traseul autobuzelor nu au intrat cum trebuie. peCaragiale sunt 20 de cm pe asfalt, pe Baba Novac opreste autobuzul pe mijlocul drumului. Vai neamul nostru! Bani tocati aiureape deszapezire inexistenta.

jj
28 februarie 2018
jj

cine are masina cu tractiune integrala e serif. nu gip, poate sa fie si o berlina cu 4x4

ct
28 februarie 2018
alo,primaria...

scoateti asistatii sociali la deszapezit !!! sunt mii de asemenea persoane in oras, pentru ce ii ducem in spate ??? hai psd- tilor, scoteti va votantii bugetari !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4716 secunde