Noi taxe pe autostrăzile din România! Iată anunțul făcut de șeful CNAIR

2739
Noi taxe pe autostrăzile din România! Iată anunțul făcut de șeful CNAIR - autostrada-1717484399.jpg

Articole de la același autor

Cristian Pistol, șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat pe pagina personală de Facebook despre faptul că o companie a depus o ofertă pentru noul sistem electronic de tarifare a autovehiculelor care circulă pe rețeaua rutieră națională.

„Contractul prevede atât servicii de dezvoltare și implementare a soluției informatice cât și furnizarea de echipamente software de bază. VODAFONE ROMANIA SA a depus singura ofertă pentru acest contract cu o valoare de maximum 224,68 milioane de lei (fără TVA), finanțat prin PNRR. Durata contractului este de 84 luni din care 24 de luni pentru serviciile de dezvoltare și implementare a soluției informatice și pentru furnizarea echipamentelor și a programelor”, informează șeful CNAIR.

Prin această investiție se dorește construirea unui nou sistem informatic integrat destinat gestionării tarifului de utilizare a infrastructurii rutiere, în conformitate cu prevederile Uniunii Europene. Tarifele se vor aplica atât autoturismelor, cât și autobuzelor, autocarelor și autovehiculelor de transport marfă. Astfel, șoferii vor plăti rovinietă în funcție de kilometri pe care i-au parcurs.

„Noul sistem de tarifare va îngloba atât un mod de tarifare bazat pe perioada de utilizare a infrastructurii rutiere pentru autoturisme, autobuze, autocare și autovehiculele de transport marfă cu masa totală maximă autorizată (MTMA) ≤ 3,5 tone cât și un mod de tarifare în funcție de distanța parcursă pentru autovehiculele de transport marfă cu MTMA> 3,5 tone”, încheie Cristian Pistol, șeful CNAIR.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3537 secunde