Taxa de dezvoltare și promovare a turismului în Constanța: Reglementările și implicațiile pentru operatorii economici și turiști

1120
1
Taxa de dezvoltare și promovare a turismului în Constanța: Reglementările și implicațiile pentru operatorii economici și turiști - spit-taxa-1715157054.jpg

Articole de la același autor

Taxa de dezvoltare și promovare a turismului în municipiul Constanța și în stațiunea Mamaia a fost stabilită în două moduri diferite, în funcție de tipul/destinația spațiului și zona de amplasare.

În primul caz, suma fixă anuală este datorată de operatorii economici și de proprietarii de spații cu destinația de locuință din stațiunea Mamaia și Sat Vacanță, fiind achitată integral până la data de 1 iulie, inclusiv, iar contribuabilii trebuie să depună declarația de impunere anuală până la aceeași dată.

„În sumă fixă, anuală și este datorată de operatorii economici, care își desfășoară activitatea în stațiunea Mamaia și Sat Vacanță și proprietarii spațiilor cu destinația de locuință din stațiunea Mamaia și Sat Vacanță. Taxa se achită integral până la data de 01.07, inclusiv, dată până la care contribuabilii au și obligația depunerii declarației de impunere anuale”, spun reprezentanții SPIT Constanța.

În al doilea caz, taxa este calculată ca o cotă procentuală de 1% aplicată la valoarea totală a cazării sau tarifului de cazare, exclusiv TVA, și este datorată de către turist sau persoana care se cazează în municipiul Constanța, inclusiv în stațiunea Mamaia. Operatorii economici care dețin structuri de primire turistice au obligația de a reține și vărsa taxa la bugetul local, precum și de a depune declarația corespunzătoare la SPIT Constanța până la data de 10 a lunii în curs, pentru luna în care au obținut venituri din prestarea serviciului de cazare.

„În cota procentuală de 1% aplicată la valoarea totală a cazării/tarifului de cazare, exclusiv TVA. În acest caz, taxa este datorată de către turist/persoana care se cazează, corespunzător perioadei de ședere în structura de cazare turistică din municipiul Constanta, inclusiv stațiunea Mamaia. Până la data de 10, inclusiv, a lunii în curs, pentru luna precedentă, în care au obținut venituri din prestarea serviciului de cazare, operatorii economici, ce dețin în proprietate sau cu orice titlu, structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare, clasificate de autoritatea centrală cu competențe în domeniul turismului, au obligația reținerii și vărsării taxei la bugetul local și de asemenea, de a depune declarația la SPIT Constanța”, adaugă reprezentanții.

Comentează știrea

cornel
8 mai

De ce trebuie sa plateasca si persoanele fizice care locuiesc in Mamaia? Ele nu obtin profit, ca in cazul operatorilor economici. E o taxa de pedeapsa ca locuim in Mamaia??

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4565 secunde