Ursula von der Leyen şi Donald Tusk insistă ca UE să-şi consolideze industria de apărare şi armament

96
Ursula von der Leyen şi Donald Tusk insistă ca UE să-şi consolideze industria de apărare şi armament - 1-1715156828.jpg

Articole de la același autor

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi premierul polonez Donald Tusk au pledat pentru creşterea cheltuielilor de apărare a ţărilor membre ale Uniunii Europene şi pentru stimularea industriei militare europene, relatează agenţia EFE.

Atât Ursula von der Leyen, cât şi Donald Tusk au reiterat necesitatea de a investi în consolidarea unui mare sector european de armament pentru a oferi locuri de muncă şi securitate, la Forumul Economic European, care a reunit, în oraşul Katowice din sudul Poloniei, şefi de întreprinderi din toate sectoarele şi reprezentanţi guvernamentali.

Preşedinta CE, care aspiră să îşi reînnoiască mandatul pentru încă cinci ani, şi-a reafirmat intenţia de a crea postul de comisar european pentru apărare, deşi a precizat că „statele membre vor fi întotdeauna responsabile pentru trupele lor şi pentru toate deciziile referitoare la acestea: recrutare sau formare, doctrină, desfăşurare”.

La rândul său, premierul polonez a afirmat că „o sumă importantă de bani, bine cheltuită pentru securitatea europeană, va ţine războiul departe de graniţele Uniunii Europene pentru o perioadă lungă de timp, poate chiar permanent”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3428 secunde