Potrivit statisticilor, tinerii din România sunt cei mai săraci din Uniunea Europeană

192
Potrivit statisticilor, tinerii din România sunt cei mai săraci din Uniunea Europeană - fond-statistici-eurostat-1709324005.jpeg

Articole de la același autor

Ultimele date Eurostat arată că tinerii din România sunt, la acest moment, cei mai săraci din Uniunea Europeană. Conform analizelor, tinerii români nu pot face față unor cheltuieli neprevăzute și nu dispun de bani pentru a-și înlocui hainele uzate.

Cu alte cuvinte, datele arată că tinerii din țara noastră sunt de patru ori mai săraci decât omologii din blocul comunitar. România are cea mai mare rată de deprivare materială și socială severă în rândul tinerilor cu vârste între 15 și 29 de ani, de 25,4%. Iar media pentru întreaga Uniune Europeană este 6%. România are, de asemenea, cel mai ridicat procent al tinerilor care nu lucrează sau nu se află în formare profesională.

Un sfert dintre tinerii români (25,4%) suferă de privațiuni materiale și sociale severe. Este cea mai mare pondere din Uniunea Europeană și de peste patru ori mai mare decât media de 6% înregistrată la nivelul întregii Uniuni Europene. Deprivarea materială și socială severă se referă la lipsa efectivă a resurselor necesare și de dorit pentru a avea o viață decentă. Tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani sunt considerați ca făcând parte din această categorie dacă nu pot îndeplini șapte din cele 13 criterii. Printre aceste criterii se numără capacitatea de a face față unor cheltuieli neprevăzute, de a menține o locuință suficient de caldă, de a înlocui mobila, hainele și încălțămintea uzate, de a avea acces la o mașină pentru uz personal sau de a avea o conexiune la internet. Potrivit sociologilor, acest lucru se datorează lipsei de politici sociale și de locuri de muncă plătite. Țara noastră a înregistrat, în anul 2022, cel mai ridicat procent de tineri cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani care nu aveau un loc de muncă și care nici nu urmau o formă de educație sau formare profesională - 19,8%, cu mult peste media Uniunii Europene, de 11,7%. Bulgaria, cu 18,6%, are a doua cea mai mare rată la nivel european, Grecia aflându-se pe locul al treilea, cu un procent de 14,9%.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4795 secunde