Ursula von der Leyen: „UE va reduce povara administrativă a procedurilor politicii agricole comune”

185
Ursula von der Leyen: „UE va reduce povara administrativă a procedurilor politicii agricole comune” - 1-1706860943.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană va pregăti o propunere pentru a reduce povara administrativă care apasă asupra agricultorilor, a anunţat preşedinta executivului UE, Ursula von der Leyen, pentru a încerca să răspundă furiei din sector, transmite agenţia AFP.

„Vom lucra împreună cu preşedinţia belgiană a Consiliului UE la o propunere pe care o vom prezenta pentru a reduce povara administrativă a procedurilor Politicii Agricole Comune”, a declarat şefa Comisiei după summitul UE desfăşurat la Bruxelles.

Ea a promis că propunerea va fi „gata la timp” pentru viitoarea reuniune a miniştrilor agriculturii ai statelor membre, prevăzută pentru data de 26 februarie, la Bruxelles.

„Trebuie să apărăm interesele legitime ale agricultorilor, mai ales în negocierile noastre comerciale, garantând condiţii de concurenţă echitabile în ce priveşte normele”, a mai afirmat Ursula von der Leyen.

Acordul comercial aflat în discuţie cu ţările sud-americane din MERCOSUR este o sperietoare pentru sectorul agricol european, chiar dacă Bruxellesul a recunoscut la începutul săptămânii că, în acest stadiu, nu sunt întrunite condiţiile pentru semnarea lui.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3631 secunde