UE pregăteşte noi sancţiuni împotriva Rusiei, la împlinirea a doi ani de război

162
UE pregăteşte noi sancţiuni împotriva Rusiei, la împlinirea a doi ani de război - 1-1705827896.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Europeană vrea să anunţe un al 13-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei la împlinirea a doi ani de la începutul invaziei din Ucraina, pe 24 februarie, au declarat surse diplomatice, potrivit agenţiei AFP.

„Discuţiile sunt în derulare”, au declarat diplomaţii citaţi, sub condiţia anonimatului, fără a oferi detalii. „Este de aşteptat ca sancţiunile să se concentreze asupra unor personalităţi şi organizaţii”, a precizat un înalt oficial al UE. „Şeful politicii externe a UE, Josep Borrell, ţine foarte mult la ideea de a marca doi ani de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei cu un pachet de sancţiuni care vizează în principal persoane şi entităţi”, a spus el.

Statele baltice şi Polonia sunt printre cei mai mari susţinători ai sancţiunilor care vizează sectorul nuclear sau importurile de gaz natural lichefiat rusesc, dar alte state membre sunt mai reticente.

În decembrie, ţările UE au anunţat un al 12-lea pachet de sancţiuni, care a interzis importul de diamante ruseşti, un sector care reprezintă venituri de patru până la cinci miliarde de dolari pentru economia rusă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4075 secunde