Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier promite sprijin neclintit pentru Israel

3630
Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier promite sprijin neclintit pentru Israel - 1-1701075895.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a promis sprijinul neclintit al Germaniei pentru Israel în războiul său din Gaza în timpul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele israelian Izchak Herzog la Ierusalim, potrivit agenţiei DPA.

„Suntem solidari cu Israelul. Nu doar cu un Israel ca victimă a terorii. Solidaritatea noastră este şi cu un Israel care se apără, care luptă împotriva unei ameninţări existenţiale”, a declarat Steinmeier, în contextul criticilor tot mai mari la adresa comportamentului Israelului în Fâşia Gaza, care a ucis mii de civili.

Şeful statului german a mai spus că este necesar să se protejeze civilii din Fâşia Gaza şi să li se asigure necesităţile de bază ale vieţii.

„Acest lucru este cerut de dreptul umanitar internaţional. Prin urmare, este bine că acordurile de încetare a focului convenite sunt acum utilizate în acest scop”, a explicat preşedintele Germaniei.

Steinmeier a declarat că Israelul a fost obligat să lupte pentru existenţa sa de atacurile din 7 octombrie organizate de Hamas, care au lăsat ţara mai rănită ca niciodată.

„Israelul are tot dreptul să se apere şi să-şi asigure existenţa. Organizaţiei teroriste Hamas nu trebuie să i se permită niciodată să-şi atingă scopul declarat, şi anume anihilarea Israelului”, a atras atenţia Steinmeier.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2664 secunde