Charles Michel anunţă un summit extraordinar al UE, pentru 1 februarie, cu privire la bugetul multianual

151
Charles Michel anunţă un summit extraordinar al UE, pentru 1 februarie, cu privire la bugetul multianual - 1-1702972564.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Europeană va organiza un summit extraordinar la data de 1 februarie în încercarea de a se pune de acord asupra revizuirii bugetului său multianual, inclusiv asupra fondurilor pentru Ucraina, a declarat preşedintele Consiliului European, Charles Michel, transmite agenţia Reuters.

Liderii UE au convenit, săptămâna trecută, deschiderea negocierile de aderare cu Ucraina, dar nu au reuşit să se pună de acord asupra unui pachet financiar de 50 miliarde de euro pentru Kiev, din cauza opoziţiei Ungariei.

„Am înţeles că este nevoie de puţin mai mult timp cu Ungaria astfel încât să fie luată o decizie în unanimitate, care este necesară pentru un acord cu privire la revizuirea Cadrului Financiar Multianual”, a afirmat Charles Michel, într-o conferinţă de presă comună cu prim-ministrul belgian Alexander De Croo.

Michel a mai declarat că, pe lângă fondurile pentru Ucraina, UE mai propune finanţări suplimentare în problema migraţiei, pentru despăgubiri în caz de dezastre naturale, precum şi pentru securitate şi apărare.

Belgia va prelua la 1 ianuarie, de la Spania, preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

XXX

Comisia Europeană a anunţat măsuri legale împotriva platformei de socializare X a lui Elon Musk, fostă Twitter, din cauza răspândirii dezinformării şi încălcării transparenţei. Comisia îi mai reproşează reţelei de socializare încălcarea obligaţiei de a contracara difuzarea de conţinut ilegal, utilizarea de designuri înşelătoare şi faptul că nu oferă acces la date pentru cercetători.

„Luăm foarte în serios orice încălcare a regulilor noastre. Iar dovezile pe care le avem în prezent sunt suficiente pentru a deschide în mod oficial o procedură împotriva X”, a declarat vicepreşedinta Comisiei UE, Margrethe Vestager.

Conform unei legi recente a UE, numită Digital Services Act, platformele cu peste 45 de milioane de utilizatori activi sunt supuse unor reguli ample de moderare a conţinutului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8636 secunde