Uniunea Europeană anunţă revizuirea programului său de asistenţă destinat palestinienilor

160
Uniunea Europeană anunţă revizuirea programului său de asistenţă destinat palestinienilor - 1-1696927090.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Europeană îşi va revizui asistenţa pentru dezvoltare destinată palestinienilor după atacul Hamas împotriva Israelului, a anunţat Comisia Europeană, fără a mai menţiona o suspendare a acesteia, aşa cum explicase anterior unul din comisarii săi, spre consternarea unora dintre cele 27 de state membre, transmite agenţia AFP.

Comisia Europeană a subliniat că lansează „o revizuire urgentă a asistenţei Uniunii Europene pentru Palestina”, după ce unul dintre comisarii săi, Oliver Varhelyi, anunţase suspendarea tuturor plăţilor planificate ca parte a asistenţei pentru dezvoltare.

Deşi capitalele europene au condamnat actele teroriste ale Hamas, mai multe s-au pronunţat împotriva deciziei anunţate de comisarul Varhelyi.

„Două milioane de oameni trăiesc în Gaza. Ei sunt, de asemenea, ostatici ai Hamas. Cu aceste metode, îi împingem în braţele teroriştilor”, a comentat ferm ministrul de externe luxemburghez, Jean Asselborn. „Această asistenţă este importantă pentru tineri. Nu sunt bani pentru Hamas. Sunt pentru populaţia din Gaza”, adăugat el.

Uniunea Europeană, cel mai mare susţinător financiar al palestinienilor, are un buget de aproximativ 1,2 miliarde de euro pentru perioada 2021 - 2024 destinat finanţării proiectelor, în special în domenii precum educaţia şi sănătatea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.1343 secunde