Violenţa din Orientul Mijlociu creşte presiunea migratorie asupra UE

181
Violenţa din Orientul Mijlociu creşte presiunea migratorie asupra UE - 1-1696836877.jpg

Articole de la același autor

Actuala violenţă dintre Hamas şi Israel lucrează în favoarea Rusiei, în timp ce distrage atenţia internaţională de la agresiunea Moscovei în Ucraina şi poate duce la noi presiuni migratorii asupra Europei, a considerat preşedintele polonez Andrzej Duda, citat de agenţia Reuters.

Polonia, un susţinător ferm al Kievului de când Rusia a lansat invazia la începutul anului 2022, a oferit adăpost la peste un milion de refugiaţi ucraineni. Dar ea a respins categoric orice mecanism al Uniunii Europene care i-ar cere să accepte o parte din migranţii ilegali ce intră în bloc din alte direcţii.

„Cu siguranţă aduce beneficii Rusiei şi agresiunii ruse împotriva Ucrainei. Distrage atenţia lumii. Dar, mai presus de toate, mă tem că va provoca, din păcate, o presiune suplimentară migratorie asupra Europei”, a spus Duda. „Vom avea probabil un alt val de migranţi din Orientul Mijlociu, care va lovi Europa. Securitatea noastră, protecţia graniţelor Poloniei, desigur, şi a graniţelor Uniunii Europene şi zonei Schengen devine şi mai importantă”, a adăugat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4091 secunde