Azerbaidjanul avertizează că Franţa va fi de vină dacă începe un nou conflict cu Armenia

118
Azerbaidjanul avertizează că Franţa va fi de vină dacă începe un nou conflict cu Armenia - 1-1696836377.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Azerbaidjanului a criticat Uniunea Europeană şi a avertizat că decizia Franţei de a trimite ajutor militar Armeniei ar putea declanşa un nou conflict în Caucazul de Sud după o operaţiune militară fulger azeră luna trecută, informează agenţia Reuters. Ilham Aliev s-a retras, săptămâna trecută, de la o întâlnire intermediată de UE cu prim-ministrul armean Nikol Paşinian, la care Bruxellesul a declarat că este alături de Armenia.

Aliev a criticat abordarea UE - şi în special poziţia Franţei - când preşedintele Consiliului European, Charles Michel, l-a sunat, potrivit unui comunicat azer. El a spus că, „din cauza binecunoscutei poziţii a Franţei, Azerbaidjanul nu a participat la întâlnirea de la Granada”.

„Şeful statului a subliniat că furnizarea de arme Armeniei de către Franţa nu este o abordare care serveşte păcii, ci una menită să declanşeze un nou conflict şi, în cazul în care se produce un nou conflict în regiune, Franţa va fi responsabilă pentru provocarea acestuia”, se adaugă în comunicat.

Franţa a convenit asupra unor viitoare contracte cu Armenia pentru a-i furniza echipament militar care să o ajute să-şi asigure apărarea, a declarat ministrul de externe Catherine Colonna la 3 octombrie, în timpul unei vizite la Erevan. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0148 secunde