Şefa diplomaţiei germane cere Azerbaidjanului să autorizeze intrarea observatorilor internaţionali

163
Şefa diplomaţiei germane cere Azerbaidjanului să autorizeze intrarea observatorilor internaţionali - 1-1695884796.jpg

Articole de la același autor

Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a lansat un apel către Azerbaidjan să autorizeze intrarea observatorilor internaţionali în regiunea Nagorno-Karabah, de unde zeci de mii de persoane s-au refugiat în Armenia, relatează agenţia AFP.

„Împreună cu partenerii noştri, depunem toate eforturile pentru a trimite observatori cât mai rapid posibil”, a transmis ministrul german de Externe, adăugând că autorizarea intrării acestor observatori „ar fi un vot de încredere ce demonstrează că Azerbaidjanul este serios în privinţa angajamentelor sale în favoarea securităţii populaţiei din Nagorno-Karabah”.

Peste 28.000 de refugiaţi intraseră până marţi în Armenia, potrivit autorităţilor armene, la o săptămână de la scurta ofensivă a Azerbaidjanului în regiunea separatistă din Caucaz, iar fluxul de refugiaţi continuă. În foarte multe cazuri, aceştia nu dispun decât de strictul necesar şi călătoresc în maşini supraaglomerate, iar unii vin pe jos.

„Copiii, femeile şi bărbaţii din Nagorno-Karabah trebuie să poată rămâne în casele şi în patria lor în pace şi demnitate”, a insistat Annalena Baerbock.

Ea a anunţat totodată că Germania va creşte de la două la cinci milioane de euro ajutorul umanitar către Comitetul internaţional al Crucii Roşii, care intervine în regiune.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8313 secunde