Conflict în Nagorno-Karabah: Azerbaidjanul consideră că autorităţile armene au demonstrat competenţă politică

154
Conflict în Nagorno-Karabah: Azerbaidjanul consideră că autorităţile armene au demonstrat competenţă politică - 1-1695279420.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, apreciază că Armenia a demonstrat competenţă politică, după ce Erevanul a refuzat să acorde ajutor separatiştilor armeni din Nagorno-Karabah, vizaţi de o ofensivă a forţelor de la Baku, relatează agenţia AFP.

„În mod surprinzător, Armenia a demonstrat competenţă politică, ceea ce apreciem”, a declarat Aliev într-o alocuţiune televizată.

„Azerbaidjanul şi-a restabilit suveranitatea în Nagorno-Karabah”, a afirmat, se asemenea, preşedintele azer după semnarea unui acord de încetare a focului cu separatiştii armeni din aceasta enclavă, o victorie majoră pentru Baku la finalul unei ofensive fulgerătoare.

Separatiştii armeni din Nagorno-Karabah au început să-şi predea armele şi să părăsească poziţiile militare, datorită acestui acord de încetare a focului, a subliniat preşedintele azer.

Cel puţin 200 de persoane au fost ucise şi 400 au fost rănite în operaţiunea militară azeră din Nagorno-Karabah, potrivit unui nou bilanţ comunicat de separatiştii armeni din această enclavă disputată.

Peste 10.000 de persoane, între care femei, copii şi vârstnici, au fost evacuate din Nagorno-Karabah, a anunţat Ghegham Stepanian, specialist în asistenţă juridică pentru această enclavă. „Aceşti oameni nu au hrană adecvată, medicamente sau produse de igienă de bază”, a adăugat el, denunţând o „catastrofă”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Februarie 2014
Stire din Actual : Cutremur puternic în Azerbaidjan!
Pagina a fost generata in 0.3231 secunde