Război Israel-Hamas: Senatorul american Chuck Schumer se declară decepţionat de reacţia Chinei

198
Război Israel-Hamas: Senatorul american Chuck Schumer se declară decepţionat de reacţia Chinei - 1-1696837783.jpg

Articole de la același autor

Liderul majorităţii democrate din Senatul american, Chuck Schumer, primit, luni, la Beijing, a criticat poziţia Chinei, care a făcut apel la „reţinere” între Israel şi mişcarea palestiniană Hamas, implicate începând de sâmbătă în noi confruntări militare, transmite agenţia AFP.

„Ca să fiu cinstit, am fost foarte decepţionat de declaraţia care nu a arătat nicio compasiune şi niciun sprijin pentru Israel în aceste vremuri dificile şi problematice”, a declarat Schumer, care conduce o delegaţie a Senatului american, cu ocazia unei întâlniri cu şeful diplomaţiei chineze Wang Yi.

China s-a declarat „profund îngrijorată” de confruntările soldate deja cu peste 1.000 de morţi în rândul israelienilor şi palestinienilor.

Diplomaţia chineză, care în acest an a facilitat apropierea dintre Iran şi Arabia Saudită, afirmă constant că doreşte să contribuie la procesul de pace israeliano-palestinian, aflat într-un punct mort începând din 2014.

Până recent puţin implicată în dosarul israeliano-palestinian în comparaţie cu SUA, China, ce întreţine bune relaţii cu Israelul, îşi susţine în prezent cu mai multă vehemenţă poziţia pe acest subiect.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3613 secunde