UE subliniază dreptul Israelului de a se apăra în conformitate cu dreptul internaţional

264
UE subliniază dreptul Israelului de a se apăra în conformitate cu dreptul internaţional - 1-1697441973.jpg

Articole de la același autor

Liderii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene au subliniat dreptul Israelului de a se apăra, în conformitate cu dreptul umanitar şi internaţional, în faţa atacurilor violente şi nediscriminatorii ale Hamas, într-o declaraţie comună, transmite agenţia AFP.

„Reafirmăm importanţa furnizării de asistenţă umanitară de urgenţă şi suntem pregătiţi să continuăm să sprijinim civilii care au cea mai mare nevoie în Gaza, în coordonare cu partenerii noştri, asigurându-ne că această asistenţă nu este deturnată de organizaţii teroriste. Este esenţial să se prevină o escaladare regională”, au adăugat ei.

Comunicatul, care prezintă poziţia comună a UE cu privire la situaţia din Orientul Mijlociu, a fost adoptat înainte de reuniunea UE-27 prin videoconferinţă, de marţi, 17 octombrie, convocată de urgenţă pe această temă de preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

„Uniunea Europeană condamnă cu maximă fermitate Hamas şi atacurile sale teroriste brutale şi nediscriminatorii împotriva Israelului şi deplânge profund pierderile de vieţi omeneşti. Nimic nu poate justifica terorismul. Insistăm cu fermitate asupra dreptului Israelului de a se apăra, în conformitate cu dreptul umanitar şi internaţional”, se arată în text.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0401 secunde