Spital lovit în Gaza: Oficiali europeni denunţă scene înfiorătoare şi cer o anchetă aprofundată

299
Spital lovit în Gaza: Oficiali europeni denunţă scene înfiorătoare şi cer o anchetă aprofundată - 1-1697619779.jpg

Articole de la același autor

Oficiali ai Uniunii Europene au denunţat, miercuri, 18 octombrie, explozia de la spital din Fâşia Gaza şi au cerut declanşarea unei anchete aprofundate, pentru ca cei responsabili să fie raşi la răspundere, informează agenţia AFP.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, în plenul Parlamentului European la Strasbourg, că „nimic nu poate scuza o lovitură asupra unui spital plin de civili”, denunţând scene „oribile”. „Un spital din Gaza, în care se aflau sute de oameni răniţi, s-a transformat într-un iad în flăcări. Scenele de la spitalul Ali Ahli sunt înfiorătoare şi tulburătoare. Toate faptele trebuie să fie stabilite şi cei responsabili vor trebui să dea socoteală”, a adăugat ea.

„Această explozie de bombă în spital, explozie care nu se ştie deocamdată cui ar trebui atribuită, este o altă manifestare teribilă a ceea ce se întâmplă”, a spus şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell.

Potrivit preşedintei Parlamentului European, Roberta Metsola, „devastarea unui spital este un fapt oribil şi care nu poate fi justificat, şi noi trebuie să ne asigurăm că se va face lumină asupra a ceea ce s-a întâmplat”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4392 secunde