Noul partid Alianţa Sahra Wagenknecht susţine dezmembrarea UE în forma sa actuală

122
Noul partid Alianţa Sahra Wagenknecht susţine dezmembrarea UE în forma sa actuală - 1-1705393642.jpg

Articole de la același autor

Noul partid german Alianţa Sahra Wagenknecht Alliance (BSW) a anunţat că va participa la alegerile europene din iunie având o platformă electorală anti-UE şi bazată pe abolirea actualei politici privind schimbările climatice.

Printre propunerile BSW se află renunţarea la certificatele de tranzacţionare a cotelor de dioxid de carbon. „Această negociere a certificatelor este complet nepotrivită pentru realizarea obiectivelor politicii privind clima”, se arată în programul politic al BSW pentru alegerile europene.

De asemenea, BSW cere folosirea pe termen nedeterminat a motoarelor cu combustie şi revenirea la importurile de gaz şi petrol din Rusia.

Această nouă formaţiune a apărut dintr-o sciziune a stângii radicale germane. Sahra Wagenknecht a părăsit alături de mai mulţi lideri partidul Die Linke.

Partidul BSW se distinge în special printr-o linie mai naţionalistă şi se declară mai favorabil unei reduceri a numărului de sosiri de migranţi în Germania. El se prezintă sub numele complet „Bundnis Sahra Wagenknecht - fur Vernunft und Gerechtigkeit” (Alianţa Sahra Wagenknecht - Pentru dreptate şi justiţie).

Programul politic al BSW în perspectiva alegerilor europene va fi dezbătut la congresul formaţiunii de pe 27 ianuarie.

Documentul critică în mod fundamental Uniunea Europeană în forma sa actuală şi cere dezmembrarea organizaţiei. „UE în forma sa actuală este dăunătoare pentru ideea europeană. Ce poate fi reglementat mai bine şi mai democratic la nivel local, regional sau naţional nu trebuie să fie lăsat delirului tehnocraţiei UE”, se menţionează în programul BSW.

Documentul adaugă că, dacă este necesar, Germania nu ar trebui să adere la regulile UE. BSW susţine „neimplementarea reglementărilor UE dacă ele sunt contrare raţiunilor economice, justiţiei sociale, păcii, democraţiei şi libertăţii de exprimare”.

De asemenea, BSW consideră că Uniunea Europeană nu ar trebui să primească noi membri deocamdată, nici măcar pe Ucraina, subliniind că este necesar un moratoriu cu privire la extinderea UE.

În plus, UE ar trebui să aibă mai multă independenţă de SUA şi să devină „un jucător independent pe arena mondială în loc să fie un vasal al SUA şi un pion între puterile majore”, potrivit programului BSW. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6667 secunde