Exporturile de whiskey american în UE au crescut puternic în 2023

88
Exporturile de whiskey american în UE au crescut puternic în 2023 - whiskey-export-1709219244.jpg

Articole de la același autor

Exporturile de băuturi spirtoase ale SUA au crescut cu 8% în 2023, până la 2,2 miliarde de dolari, potrivit Distilled Spirits Council of the United States, după eliminarea de către Uniunea Europeană a tarifelor vamale suplimentare de 25% impuse de Bruxelles pentru whiskey-ul american, transmite Reuters.

Eliminarea acestor tarife, în 2022, a ajutat la revenirea vânzărilor de băuturi spirtoase americane în Marea Britanie şi Uniunea Europeană, care se numără printre primele cinci pieţe de export pentru această categorie.

Datele arată că exporturile de whiskey american în UE au crescut până la 709 milioane de dolari în 2023, de la 439 milioane de euro în 2021.

Reuters reaminteşte că în 2018, UE şi Marea Britanie au introdus taxe suplimentare de import pentru o gamă largă de produse americane, inclusiv pentru whiskey de tip bourbon, pentru o perioadă de patru ani, ca reacţie la decizia anterioară a SUA de a impune tarife vamale suplimentare de 25% pentru oţelul din UE şi de 10% pentru aluminiul din UE.

Disputa comercială transatlantică a afectat puternic exporturile de băuturi spirtoase americane şi a dus la diminuarea cotei de piaţă pentru whiskey-urile americane, precum Tennessee whiskey, Bourbon, American Rye whiskey şi American Single Malt, pe unele dintre cele mai mari pieţe de export.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6049 secunde