Litoralul, Delta Dunării şi staţiunile balneo, pe lista destinaţiilor preferate de români în mini-vacanţa de Paşte

414
Litoralul, Delta Dunării şi staţiunile balneo, pe lista destinaţiilor preferate de români în mini-vacanţa de Paşte - 1-1713782462.jpg

Articole de la același autor

Anul acesta, 1 Mai şi Paștele, două sărbători preferate de turiștii români pentru vacanțe în România, formează o punte, ceea ce va spori apetitul pentru călătorii, distracție și voie bună. Reducerile „Înscrieri Timpurii” lansate încă din toamna anului trecut și voucherele de vacanță au convins turiștii să aleagă România ca destinație principală pentru 1 Mai și Paște.

Cele mai atractive destinații pentru zona de balneo-munte sunt Băile Felix, Călimănești-Căciulata și Valea Prahovei, în timp ce, pentru litoral, preferințele turiștilor români au mers către Mamaia, Costinești și Vama Veche. Pentru Delta Dunării, Sulina, Crișan și Băltenii de Sus sunt printre cele mai solicitate destinații în minivacanța de 1 Mai și Paște. Turiştii români au ales în proporție de peste 55% unități clasificate la 4 si 5 stele, cu servicii suplimentare, acces la facilitățile cu ape termale, muzică live și programe pentru cei mici. Se observă o creștere pentru turismul verde, cât mai aproape de natură, unde libertatea se întâlnește cu relaxarea, într-un good vibes de conexiune în cadrul familiei, într-o experiență green neconvențională. În aceeași măsură, destinațiile rurale câștigă din ce în ce mai mulți turiști în căutare de tradiții, gastronomie și folclor autentic.

În pofida tarifelor mărite în medie cu 17%, față de perioada similară a anului trecut, durata vacanței a crescut de la trei la 3,85 nopți, apropierea celor două sărbători având un impact pozitiv asupra rezervărilor, potrivit BIBI Touroperator.

În acest moment, pe riviera românească există un număr de peste 180 de unități de cazare pregătite să întâmpine turiștii, multe dintre acestea fiind în stop sales, cu grad de ocupare maxim. Tarifele încep de la 475 lei cameră/ trei nopți, la un hotel de trei stele din Eforie Nord fără servicii de masă, cu reducere de 15% până la finalul lunii aprilie și ajung la 3.530 lei cu demipensiune pentru un hotel de patru stele din Mamaia, cu masă tradițională de Paște, acces gratuit la SPA și activități pentru cei mici.

Pentru cei care își planifică trei nopți în minivacanța de 1 Mai sau Paște, tarifele pe Valea Prahovei încep de la 671 de lei /cameră/ trei nopți și pot ajunge la 4.808 lei pentru un hotel de patru stele. În Băile Felix, tarifele încep de la 780 lei cameră/ trei nopți și ajung până la 5.007 lei pentru un hotel de cinci cu toate mesele incluse, pachet de băuturi, mese tradiționale, acces la Aquapark și programe artistice live.

Rezervările în Delta Dunării au crescut față de anul trecut chiar dacă tarifele au suferit mici majorări, mai ales pe componenta de masă. Au apărut noi unități de cazare la „alb” datorită voucherelor de vacanță, iar ofertele hotelurilor și ale pensiunilor s-au diversificat prin includerea în serviciile de bază a unor excursii pe lacuri și canale, transfer cu șalupa rapidă, servicii complete de masă și variante de turism durabil, aproape de natură. Tarifele încep de la 742 lei/cameră la o pensiune de 3trfei stele și ajung până la 4.319 lei cameră/sejur pentru un hotel de patru stele cu pensiune completă, excursii și prânz pe navă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4216 secunde