Infrastructură feroviară, turism, investiţii publice. INFO economic

175
Infrastructură feroviară, turism, investiţii publice. INFO economic - 1-1710490831.jpg

Articole de la același autor

l Comisia Europeană a aprobat 204 milioane de euro nerambursabili din Fondul de Modernizare pentru înlocuirea unor locomotive vechi cu material rulant nou, a anunţat Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF). Potrivit sursei citate, propunerea de investiţii vizează un proiect de anvergură pentru perioada 2024 - 2027 şi se referă la înlocuirea unor locomotive vechi cu material rulant nou, respectiv nouă trenuri interregionale de lung parcurs şi 23 de locomotive electrice.

l România este promovată a doua oară în acest an la Paris, în perioada 14-17 martie, în cadrul târgului internaţional de turism „Le Salon Mondial du Tourisme”, informează Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului. Evenimentul se desfăşoară la Paris Expo, Porte de Versailles, fiind adresat atât publicului larg, cât şi specialiştilor de profil. Vizitatorii pot urmări, la standul României, o serie de prezentări de destinaţie, realizate atât de reprezentanţii ministerului, cât şi de partenerii care şi-au manifestat interesul în acest sens.

l Investiţiile publice ar trebui să fie considerabil peste deficitul bugetar, într-o situaţie cât de cât optimă, având în vedere banii europeni de care România dispune, consideră Daniel Dăianu, preşedintele Consiliului Fiscal, menţionând că deficitul bugetar al României nu are origine în principal în investiţii publice propriu-zise. El susţine că între jumătate şi 60% din investiţiile publice, ce au avut o medie de peste 5% din PIB în ultimii ani, au fost finanţate de fonduri europene. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.675 secunde