Industrie, turism, inflaţie. INFO economic

222
Industrie, turism, inflaţie. INFO economic - 1-1713349422.jpg

Articole de la același autor

l Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,4% în termeni nominali, în primele două luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2023, datorită avansului înregistrat în industria prelucrătoare (+7,1%), informează Institutul Naţional de Statistică.

Pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor de capital (+10,6%), industria energetică (+4,8%), industria bunurilor de uz curent (+4%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+2,9%) şi industria bunurilor intermediare (+1,6%).

l Majoritatea românilor (68%) îşi doresc să călătorească în ţară în următoarele patru luni, însă preferinţele în ceea ce priveşte destinaţiile favorite s-au schimbat, iar destinaţiile montane au, în prezent, câştig de cauză, potrivit sondajului Travelminit.ro pe tema intenţiilor de călătorie ale românilor.

Datele platformei de rezervări arată că 40% dintre români vor un sejur la munte, 21% dintre ei aleg staţiunile balneoclimaterice, 20% îşi doresc un concediu pe litoral, 12% vor city-break, pe când 9% sunt în căutarea unei alte destinaţii, fără să precizeze specificul ei.

l Rata anuală a inflaţiei va continua să scadă în următoarele luni într-un ritm încetinit faţă de anul 2023 şi pe o traiectorie uşor mai ridicată decât cea anticipată în prognoza pe termen mediu din februarie 2024, se arată în Minuta ultimei şedinţe de politică monetară a Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3049 secunde