Nu cumpărați vouchere de vacanță online! Puteți fi trași în capcană!

392
Nu cumpărați vouchere de vacanță online! Puteți fi trași în capcană! - vouchere-vacanta-1691317201.jpg

Articole de la același autor

Fenomenul vânzării voucherelor de vacanță s-a amplificat în țara noastră în ultimii ani. Tot mai mulți români aleg, astfel, să publice anunțuri pe site-uri de specialitate sau pe rețele de socializare și așteaptă oferte din partea cumpărătorilor.

Pe paginile de vânzări, sunt publicate foarte multe anunţuri prin intermediul cărora românii încearcă să obţină diverse sume de bani în schimbul voucherelor de vacanţă pe care le deţin. De obicei, cei care aleg să vândă vouchere de vacanţă renunţă la o parte din valoarea lor pentru a atrage cumpărătorii. Astfel, în cele mai multe anunţuri găsite pe internet, studiile și analizele au scos la iveală o diferenţă de aproximativ 500 de lei între valoarea voucherelor şi suma solicitată de vânzător. De exemplu, un utilizator oferă spre vânzare vouchere de 2.000 de lei pentru suma de 1.500 de lei, iar acest lucru poate fi atrăgător pentru cei interesați.

Chiar dacă ştiu că se supun unui risc, românii aleg în continuare să vândă voucherele. Însă, şi cei care deţin unităţi de cazare acceptă tichetele de vacanţă, chiar dacă nu sunt prezentate de către titular. Pentru a verifica dacă voucherele sunt transmisibile, poți accesa site-ul turism.gov.ro.

„NU! Voucherele de vacanță nu sunt transmisibile. Pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate. Vânzarea voucherelor este interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei. Orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei”, se precizează pe turism.gov.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5377 secunde