Nu mai sta atât de mult pe telefon în fața copilului tău! Pot apărea efecte negative!

254
Nu mai sta atât de mult pe telefon în fața copilului tău! Pot apărea efecte negative! - statul-pe-telefon-1692205908.jpg

Articole de la același autor

Folosirea intensă a telefonului mobil în apropierea copilului limitează interacţiunile cu el şi produce efecte negative asupra dezvoltării inteligenţei sale emoţionale. Nu este suficient să nu îi acordați sau să îi acordaţi foarte puţin smartphone-ul copilului pentru a reduce efectele negative asupra dezvoltării sale.

Un studiu efectuat de Robin Nabi, profesor de comunicare la Universitatea din California, a demonstrat că privitul deseori la telefonul mobil în faţa copiilor ar putea avea un impact negativ în ceea ce privește abilităţile mentale care permit unei persoane să-şi gestioneze propriile stări şi ale altora. Pentru un copil, un părinte cu privirea absorbită de ecran poate apărea ca o barieră în faţa cererilor şi nevoii lui de atenţie.

„Oamenii se nasc cu un anumit nivel de inteligenţă emoţională care variază de la individ la individ, dar care în viaţă, mai ales în copilărie, este o abilitate care poate fi dezvoltată. Sunt oameni care au, prin natura lor, o sensibilitate mai mare în a surprinde nuanţele emoţionale, alţii mai putin.

Dar fiecare îşi poate îmbunătăţi nivelul de inteligenţă emoţională, ceea ce are un impact semnificativ asupra vieţii de zi cu zi, deoarece înseamnă să ştie să-şi gestioneze mai bine emoţiile, inclusiv anxietatea şi furia, şi să le înţeleagă pe cele ale altora”, explică Robin Nabi.

De asemenea, de-a lungul timpului, mai multe studii au demonstrat că oamenii cu inteligenţă emoţională ridicată se numără printre cele mai mulţumite persoane din punct de vedere al relaţiilor. Ei au un succes mai mare la locul de muncă şi, în general, un nivel mai ridicat de bunăstare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3467 secunde