Protest la Spitalul Județean

"Nu sunt de acord nici să îl deconecteze de la aparate, nici să îi fie donate organele!"

1172

Articole de la același autor

Mai multe persoane s-au strâns, ieri, la orele prânzului, în fața Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Andrei" Constanța, într-o acțiune de protest prin care încearcă să sensibilizeze medicii, pentru a-l transfera la alt spital pe Andrei, copilul de 14 ani aflat în moarte cerebrală, după ce a fost bătut pe o stradă din Mangalia. 


Protestatarii, alături de părinții minorului, și-au arătat convingerea că tânărul ar putea avea o șansă să supraviețuiască. Totodată, tatăl copilului, Petrișor Ivan, a solicitat reprezentanților Ministerului Sănătății întocmirea unei comisii care să evalueze situația minorului, căci nu mai are încredere în medicii din Constanța. 


"Ne-au spus că băiatul este în moarte cerebrală din prima zi, că nu se mai poate face nimic. Am trimis mesaje, adrese către alte spitale, pentru a-l transfera. Până acum trei zile, cei de aici, de la Constanța, nu au fost de acord cu transferul, deși noi găsisem. Am vorbit la multe spitale, la Spitalul Militar, la Bagdasar Arseni, la Marie Curie, la Grigore Alexandrescu, la Floreasca, dar nu au vrut să îl primească. Au fost medici care au spus că sunt șanse mici, dar că sunt. Ni s-a spus că i se poate introduce o drenă cu o cameră de filmat, pentru a se vedea exact ce se întâmplă în creierul lui. Dar aici nu se face nimic", și-a spus oful tatăl minorului. 


Părinții au mai arătat că medicii le-au vorbit despre posibilitatea de a dona organele lui Andrei, dar nu sunt de acord. 
"Nu sunt de acord nici să îl deconecteze de la aparate, nici să îi fie donate organele. El respiră artificial, dar inima îi bate singură. El rezistă de 20 de zile deja, nu renunțăm", au arătat părinții, susținuți de protestatari. 


XXX 
Reamintim că Andrei, un copil de 14 ani, a ajuns în comă la spital, pe 1 februarie, după ce a fost lovit, pe stradă, de un alt copil, de 15 ani, cu care avusese o dispută pe Facebook. Agresorul a fost arestat preventiv, fiind cercetat penal pentru tentativă de omor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4391 secunde