O româncă a trăit patru ani cu o spatulă de 20 cm uitată de un medic în abdomen

138
O româncă a trăit patru ani cu o spatulă de 20 cm uitată de un medic în abdomen - 112ambulanta160777500-1643887674.jpg
Un medic chirurg a fost obligat de instanţă să plătească daune de peste 50.000 lei la 15 ani de la o operaţie pe care acesta a efectuat-o. Medicul, care între timp s-a pensionat, a uitat o spatulă de 20 de centimetri în abdomenul unei paciente. Instrumentul a fost descoperit la patru ani de la intervenţia chirurgicală.

Un medic chirurg de la Spitalul Municipal Timişoara, în prezent pensionar, a fost obligat de instanţă să achite spitalului peste 50.000 de lei, bani pe care unitatea medicală i-a plătit unei paciente, după ce a uitat o spatulă de 20 de centimetri în abdomenul femeii, cu ocazia unei operaţii, scrie Adevărul.

Operaţia în cauză a avut loc în 2007. Femeia din Oraviţa a fost supusă unei operaţii de histerectomie (extirpare a uterului) la Spitalul Municipal Timişoara.

După intervenţia chirurgicală, femeie tot acuza dureri abdominale. A fost la mai multe controale, i s-au făcut patru radiografii la spitale din Timişoara, Oraviţa şi Reşiţa, concluzia medicilor fiind că durerile abdominale reclamate de femeie sunt consecinţele intervenţiei chirurgicale, dar evoluţia este una bună.

În 30 octombrie 2011, la patru ani de la operaţia de histerectomie, pacienta a ajuns la Spitalul Judeţean Reşiţa cu diagnosticul de „colică abdominală”. Nici de data aceasta la radiografie nu s-a văzut nimic, dar existând suspiciunea că durerile abdominale ale femeii sunt cauza unei eventraţii (ieşirea sub piele a organelor din cavitatea abdominală, ca efect al operaţiei), un medic chirurg de la Spitalul Judeţean Reşiţa a „deschis-o” pe pacientă, ocazie cu care a descoperit în corpul acesteia o spatulă de 20 de centimetri.

În urma acestei situaţii, pacienta a dat în judecată Spitalul Municipal Timişoara şi pe medicul care a operat-o. Judecătorii au decis că medicul se face vinovat că a uitat o spatulă în abdomenul pacientei. Medicul şi spitalul au fost obligaţi, în solidar, să îi achite daune morale de 50.000 de lei. Spitalul Municipal a plătit daunele, dar apoi s-a îndreptat împotriva medicului, Curtea de Apel Timişoara obligându-l pe acesta, printr-o sentinţă definitivă, să îi achite spitalului suma de 52.000 de lei, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5283 secunde